Am luat cateva zile de concediu imediat dupa starea de urgenta din 2020, la un hotel foarte bun dintr-o statiune din tara, cu plata la receptie.
Am obtinut bon fiscal si factura pe care le-am depus pentru decontare la angajator.
Surpriza!
Hotelul nu figureaza in listele ministerului economiei, drept pentru care mi-a fost refuzat decontul.
Intrebari:
Este permis ca in 2020 o institutie bugetara sa conditioneze prin norme interne decontarea serviciilor turistice doar in locatii inscrise in evidentele ministerului economiei sau in caz contrar sa solicite in mod expres angajatilor o copie dupa certificatul turistic al unui hotel sau pensiune functionala?
Sunt permise solicitari suplimentare de "dovezi" ca hotelul are drept de prestare servicii turiatice, fata de cele prevazute in lege?
Unde scrie?
Reamintesc ca a fost in perioada imediata dupa starea de urgenta, cand nu prea am avut de unde sa aleg caci multe erau inchise, deci insrierea in listele ministerului nu era chiar o prioritate un comparatie cu nevoia mea de distantare fizica si cu nevoia intregii economii de a functiona sub o forma sau alta.
Imi sunt incalcate drepturile prin refuzarea decontarii in baza unor documente fiscale autentice?