avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Activitate alexc08

Activitate alexc08

Buna ziua, am o intrebare as vrea sa primesc un raspuns concret de la un avocat care chiar stie, pentru ca pareri am auzit, impartite stanga si dreapta.
Am o societate SRL care presteaza servicii pe un cod caen anume. website-ul meu se numeste exemplu: "alabalaportocala.ro" firma mea are alta denumire. Totul bine si frumos dar intre timp am descoperit ca o societate mai veche decat a mea are aceeasi denumire ca website-ul meu. "ALA BALA PORTOCALA SRL". practic eu am cumparat acest domeniu de website care are denumirea societatii lor. ei presteaza aceleasi servicii pe acelasi cod CAEN. ei acum daca vor un site cu numele "alabalaportocala.ro" nu mai pot pentru ca este proprietatea societatii mele. Intrebarea este pot pati ceva? brand ul "alabalaportocala" nu este inregistrat la osim nici de catre mine nici de catre ei. daca merg eu sa il inregistrez primul le fac rau (nu doresc asta) pentru ca asa se numeste SRL-ul lor plus ca ma gandesc ca in acest caz i-as putea supara sa ma dea in judecata ca au firma mai veche. dar daca se duc ei la osim inaintea mea cred ca va trebui sa dau eu jos site ul? Eu asa am gandit logic ca un necunoscator in domeniul juridic, as vrea un avocat sa imi spuna daca lucrurile sunt mai simple sau eu gandesc prea complex? Multumesc frumos!
Ieri 22.03.2021 am trimis o expediere cadou pers fizica - pers fizica catre Statele Unite ale Americii prin platforma All Packa cu DHL .
In email ul de confirmare a platii de la platforma (comenzile se achita anticipat cu cardul) - scria ca trebuie sa lipesc pe colet AWB-ul si factura pro-forma in 3 exemplare (se genereaza automat le primesti pe email) si se inmanez curierului copie C.I. copie AWB si cele 3 pro forma din nou. Curierul DHL cand a venit sa ridice coletul, a zis ca el nu ridica pachetul pana nu vede si copia de pe C.I. lipita pe pachet (in autocolantul cu cele 3 pro forma). Am sunat la platforma au spus ca este ilegal ce a facut curierul DHL incalca GDPR si sa sun la DHL imediat. Am sunat la DHL (021 222 1 777) le-am spus ca agentul lor mi-a ridicat pachetul cu copia mea de C.I. lipita pe el si le am zis sa se ia masuri (sa il sune si sa imi scoata copia C.I. de pe pachet). Cei de la DHL au zis ca ei stiu ca incala GDPR ul dar asa este procedura vamala ca altfel nu se poate trimite in afara U.E. Astept un sfat de la un avocat competent care ma poate indruma. Va multumesc frumos!
Buna ziua, am o firma recent creata cu scop principal comert cu amanuntul in online (cod caen 4791) . Doresc sa importez masti chirurgicale, N95, ffp2, masti pentru copii, de toate tipurile, din Vietnam.
Unchiul meu locuieste acolo, are si el firma, si doreste sa mi le trimita ca eu sa le vand in Romania in online. El le ia direct de la fabrici. Mentionez ca mastile vin de la fabrica cu certificate de calitate. Vreau sa stiu daca este 100% legal ceea ce doresc sa fac. Astept raspunsul unui specialist. Nu doresc sa fac ceva in limita legii, sau in afara acesteia! Multumesc anticipat!