avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Activitate LucaSilviu

Activitate LucaSilviu

Buna seara în anul 2019 am fost condamnat la închisoare cu suspendare iar că măsura complementară mi sa stabilit că nu pot părăsi teritoriul României 3 ani. Sentința a rămas definitivă în 02.07.2019 prin neapelare. Pentru a părăsi teritoriul României în data de 03.07.2022 trebuie să fac ceva demersuri sau să obțin ceva documente, sau nu am nevoie de nimic? Va mulțumesc!
Redau sentința pe scurt:

pedeapsa de 1 an închisoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune,........
la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. d) C. pen. impune inculpatului să execute următoarele obligaţii: - să nu părăsească teritoriul României, fără acordul instanţei de judecată. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile în cadrul Companiei......
. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 06.06.2019.
Document: Hotarâre 1808/2019 06.06.2019
Mersi mult!
Bună seara, în data de 26.02.2021 am venit de la Baia Mare la Târgu Mureș cu un camion de 40 de tone fara rovinieta. Voi fi amendat de către toate camerele de rovinieta prin care am trecut sau va fi numai o amendă,cât este cuantumul amenzii, se poate plati jumătate din minim în 48 de ore sau mai pot plati retroactiv rovinieta?Mulțumesc frumos.
Buna ziua, am susținut proba teoretica pentru permisul de conducere la Târgu Mureș și aș dori să dau traseul la Cluj Napoca unde îmi voi face un fotant deoarece la Mureș se examinează pe alte criterii decât cunoștințele. Cum as putea sa fac să-mi mut dosarul de la Mureș la Cluj ? Mulțumesc frumos.
Buna ziua in data de 16.10.2020 am susținut proba practică pentru redobândirea categoriei C la Târgu Mureș. In primul giratoriu polițistul examinator mi-a pus o frână deși în momentul respectiv nu circula nici un vehicul in interiorul intersecției, doar se apropia de intersecție o mașină acordăndu-mi RESPINS această practică fiind la ordinea zilei in rândul examinatorilor din discuțiile pe care le-am avut cu instructorii. Unde as putea să mă adresez cu o plângere, înafara de șefii lui deoarece au sute de plângeri care se opresc la nivelul Direcției și nimeni nu mișcă nimic iar mai sus nu merge nimeni de frica reexaminări cu respectivul personaj sau colegii lui. Menționez că am o mare experiență în domeniul, deoarece am lucrat 8 ani pe TIR înainte să am permisul anulat și cam știu ce vorbesc nu mă apuc sa arunc cu plângeri din lipsa de ocupație.