avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Activitate Marvic 17

Activitate Marvic 17

Cu avionul nu se poate, cu masina firmei ar insemna sa stau alaturi de alti 3-4 colegi care merg acasa in concediu. Ce variantă ar fi mai bună?
Sunt in imposibilitatea de a pleca de aici pana la testul care va spune ca sunt negativ. Asigurarea de călătorie, presupun ca tot soferul trebuie să si-o plătească!? Observ ca patronatul român din transporturi, e lipsit legal de orice responsabilitate. Salar minim pe economie 40h /săptămâna, chiar daca soferul muncește 15h/zi, nu are obligația de a plati asigirarea de sănătate in afara taxelor catre stat, daca soferul moare in afara tarii nu are obligația de a-l repatria, diurna e opțională... Sa tot trăim si sa muncim pt a asigura bunul mers al economiei globale, stiut fiind faptul că dacă transportul ia o pauză scurtă, intreaga economie planetară va lua o pauză mai lungă..
Multumesc pentru răspunsuri, chiar daca pt moment refuz sa cred ca e așa, datorită situației care este total diferită de ceea ce spuneti dvs. Nu e implicat DSV, nu sunt in țară, nu sunt documente..
Astept si alte raspunsuri de la persoane avizate.
Mulțumesc!
Asigurare de sănătate am, chiar dacă si aici se ridică o intrebare... Nu ar trebui ca șoferii sa beneficieze de asigurări din partea firmelor angajatoare? Sunt la muncă, nu la distracție...
Referitor le diurnă, cred ca in cazul deplasărilor in străinătate funcționează altfel. Nu sunt in țară, nu sunt acasă, iar diurna reprezinta banii mei de supravietuire aici.
Vorbim despre un caz care se întâmplă in afara țării,deci nu se pune problema de DSP sau alte institutii românești. In plus, nu am primit nici un document medical in baza caruia sa imi poată intrerupe contractul de muncă, de aceea spun ca situația este alta față de una normală in România.
Mulțumesc!
Buna ziua! Sunt sofer pe comunitate si m-am infectat cu corona virus, ajungand pt o noapte la urgențe in Olanda. Am fost depistat ca fiind pozitiv, cu recomandarea de a sta 10zile izolat. In toată această perioadă de izolare într-o țară străină , beneficiez de diurnă? Angajatorul spune ca nu imi va plati. In baza carei legi este sau nu obligat sa plătească?
Mulțumesc!