avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Activitate CRISTIANN.

Activitate CRISTIANN.

Răspuns la discuția Gratar la parterul blocului


De unde ati tras concluzia asta?
Locuiesc in Bucuresti. Este o unitate administrativ teritoriala ( municipiu)


Strada, parcul, parcarea publica reprezinta spatii publice administrate de o unitate administrativ teritoriata. Sediul politiei comunitare este un spatiu privat administrat de o unitate administrativ teritoriala. Curtea si casa mea sunt spatii private administrate de mine in calitate de proprietar.
Discutia este generata de fumul/mirosul degajat de gratarul facut ocazional. Ea a degenerat putin si spre manele ascultate la volum maxim si galagie provocata de intoxicatia cu licori bahice.
Daca ne referim doar la discutia initiala generata de prepararea mancarii in curtea privata, fie ea si la bloc, va pot spune cu certitudine ca se fac gratare pe jar si la Viena in curte, chiar daca aceasta este comuna pentru mai multi proprietari, insa fara muzica si alcool si cu stingatorul la indemana. Nu doar romanii si congolezii mananca gratar pe jar.
Eu am curte la bloc in sect. 3. Uneori mai fac si gratar (anul asta de ex am facut de 7-8 ori), si saptamana trecuta vecina de la parterul blocului vecin m-a reclamat la pol comunitara. Nu era galagie, nu ascultam muzica, asa ca atunci cand au venit domnii de la comunitara au gasit 3 tatici langa gratar cu berile in mana si 4 copii care cautau comori in groapa de nisip. Au dat binete, ne-au explicat pentru ce au venit, si-au cerut scuze de deranj, au facut un proces verbal din care rezulta ca nu s-a produs nici o contraventie, ne-am urat o seara buna si su plecat. Deci...... nu este ilegal sa faci gratar la tine in curte.
Răspuns la discuția Gratar la parterul blocului
Nu stiu in ce calitate postati pe acest forum, insa va pot spune clar faptul ca va inselati amarnic. Legea se refera doar la spatii ce apartin sau sunt administrate de autoritatile statului.
Articolul 1
Prezenta lege reglementează activităţile de picnic, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.

Spatiile private indiferent ca sunt aflate langa unitati condominiale sau in milocul pustietatii nu intra sub incidenta acestei legi.
E drept ca unii sunt deranjati de fumul/mirosul degajat de un gratar facut in curtea blocului sau in curtile proprietate privata a locatarilor de la primul nivel, insa asa cum cel de la erajul superior sau din blocul vecin are dreptul sa stea cu fereastra deschisa, asa si celalalt are dreptul sa faca gratar afara.