avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Diana.E

Activitate Diana.E

Mulțumesc frumos pentru lămuri!

Octavian Gabriel Balahur a scris:

Dacă așa prevede contractul, așa se aplica. Contractul trebuie respectat, astfel cum părțile au dorit să îl încheie. Aveți tot dreptul la reținerea garanției.

Bună ziua! Am închiriat recent apartamentul unui domn începând cu data de 15 august. În 16 august, seara la ora 22, acesta mi-a dat mesaj ca, din motive personale nu mai vrea sa stea în apartament.
Una din clauzele contractului nostru este: ,,Chiriașul are obligaţia sa anunte cu cel puţin 30 de zile fin avans dorința de reziliere a
contractului. În caz contrar îsi asumă pierderea sumei cu titlu de garanţie proporţional cu numărul
de zile de depasire a acestui termen."
În consecinta, i-am returnat doar banii de chirie, iar garanția nu i-am mai dat-o.
El m-a amenințat ca ma da în judecata pentru acest fapt. Are legal ce sa îmi faca, având în vedere ca nu m-a notificat în timpul convenit în contract de plecarea sa?
Mulțumesc!
Bună ziua! Prietenul meu dorește sa semneze un contract prenupțial cu mine înaintea căsătoriei. Îmi poate explica cineva care sunt dezavantajele pentru mine și cum ar trebui sa fie scris, astfel încât să fie echitabil pentru amândoi?
Mulțumesc frumos!
Bună seara! Exista vreo reglementare prin care se specifica faptul ca dacă ai certificat de handicap grav revizuibil la 2 ani, nu ești scutit de plata impozitului pe clădire?

Aștept cu interes posibile răspunsuri!
Mulțumesc!
Doamna director nu recunoaște ce vorbește, de obicei.
Ce se întâmplă dacă cineva își face o viza de flotant doar pentru a obține un beneficiu intr-o situație de departajare, iar aceea persona nu sta la adresa declarată?
Buna ziua! Este legal sa înregistrezi pe cineva intr-o institutie fără ca aceea persoana sa știe?
Buna ziua! Dacă am obținut nota buna anul trecut la titularizare si doresc continuitate in scoala, postul meu va apărea blocat?
De asemenea, pot sa merg la titularizare in speranța că voi obține un post mai bun, însă dacă nu obțin nota asa bună, pot sa merg in actuala mea scoala pe continuitate?
Mulțumesc!
Dacă am obținut continuitate pentru anul viitor pe un post de suplinitor, pot sa încerc, totuși, sa merg la titularizare in speranța că voi prinde un post titularizabil in alta parte? Iar dacă iau nota mai mica (dar peste 5) și nu reușesc sa iau postul dorit, pot sa merg pe continuitatea oferita de școala mea actuala?
Va mulțumesc!