avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate Ionela08

Activitate Ionela08

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc din suflet !sfîrșit am înțeles cum stau lucrurile, vă sunt profund recunoscătoare pentru ajutorul acordat!o zi bună vă doresc,si multă sănătate.

Manuela Rășină a scris:

Aveți răspunsuri în Legea 51/1995:

Art. 13. -
(1) Membrul unui barou dintr-o altă țară poate exercita profesia de avocat în România, în cazul îndeplinirii condițiilor prevăzute de prezenta lege.

(2) Pentru a acorda consultanță juridică privind dreptul românesc, avocatul străin are obligația de a susține un examen de verificare a cunoștințelor de drept românesc și de limbă română, organizat de U.N.B.R.

(3) Avocatul străin poate exercita profesia de avocat în România, la alegere, în cadrul uneia dintre formele de organizare prevăzute la art. 5.

(4) Avocatul străin nu poate pune concluzii orale sau scrise în fața instanțelor judecătorești și a celorlalte organe jurisdicționale și judiciare, cu excepția celor de arbitraj internațional.

(5) Onorariile cuvenite avocatului străin se vor înregistra și se vor plăti integral în România.

(6) Avocatul străin care exercită profesia în România este obligat să se înscrie în tabloul special ținut de fiecare barou și se supune prevederilor prezentei legi, ale statutului profesiei și codului deontologic.

[ link extern ]

Vă mulțumesc, sunteți sigură de acest lucru sau trebuie să mai întreb si în altă parte?

Antoanela Geaman a scris:

Nu cred.e Non-UE si , oricum dreptul din Bangladesh nu e cel din Ro.

Bună seara!numele meu e Ștefania, și aș doresc să mă ajutați într-o problemă.Logodnicul meu este din Bangladesh,el este absolvent al facultății de de drept din țara lui,după căsătorie dorim să locuim în România, întrebarea mea pentru dvs este:logodnicul meu are dreptul de a profesa ca avocat în țara mea?si ce acte îi sunt necesare pentru a putea profesa ca avocat în România?vă mulțumesc anticipat