avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Activitate Anonim1001

Activitate Anonim1001

Le indeplinesc pe toate. Singura problema era cea de cazier la care deja ati raspuns ca nu ar trb sa fie probleme pentru ca nu se incadreaza la incompatibilitate si nedemnitate din legea exercitarii dreptului de medic

Cornel Vasile a scris:

Nu vi se incalca dreptul la munca ... pentru angajare trebuie sa indepliniti toate conditiile atat cele specifice , cat si cele generale.

Inca nu am fost respins intrebarea era daca e posibil sa fiu respins poate am formulat eu gresit prima data.
Eu am primit deja o adeverinta de la DSP care imi confirma locul ales in urma examnului si ramane doar de incheiat contractul.
Si banuiesc ca ar trebui as mentioneze acest lucru in conditiile generale de angajare. La cei care au ales post in urma examenului sau care concureaza pentru un post este mentionat acest lucru. Pentru rezidenti care incheie contract de munca pe perioada determinata cum sunt eu nu au mentionat nimica ba chiar sunt spitale care nici nu cer cazierul.
Nu se incalca un drept al muncii? Eu indeplinesc toate conditiile din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Pana la urma este dreptul meu de muncii in acel spital pe care l am castigat prin concurs.

Legea 143/2000 Art 4. Alin 1. Care nu se regaseste in cazurile de incompatibilitatea sau nedemintate din legea exercitarii profesiei de medic
Avocat Cristina CIUREA a scris:

Ce infractiune este inscrisa in cazier ?

Banuiesc ca ar trebui sa mentioneze ca nu trebuie sa am condamnari.
In legea exercitarii dreptului de medic spune "ART. 382 Nedemnitati si incompatibilitati

Este nedemn de a exercita profesia de medic:

a) medicul care a fost condamnat definitiv pentru savarsirea cu intentie a unei infractiuni contra umanitatii sau vietii in imprejurari legate de exercitarea profesiei de medic si pentru care nu a intervenit reabilitarea;

b) medicul caruia i s-a aplicat pedeapsa interdictiei de a exercita profesia, pe durata stabilita, prin hotarare judecatoreasca sau disciplinara."
Si fapta mea nu se regaseste in niciuna din cele doua
Nu

Cornel Vasile a scris:

Daca ati dat concurs la dosar nu vi s-a cerut si cazierul?

Ordonanta 18/2009 Art 16. Alin 3 spune "Medicii, medicii dentiști și farmaciștii care promovează concursul organizat pentru rezidențiatul pe locuri și aleg loc în specialitate sunt confirmați prin ordin al ministrului sănătății, devenind rezidenți în specialitatea respectivă, cu pregătire în centrul universitar ales." se poate refuza?
Si Art 17 spune Medicii, medicii dentiști și farmaciștii confirmați în rezidențiat încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidențiatului în specialitatea aleasă, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidențiat
Antoanela Geaman a scris:

dacă aveți cazier, da

Am fost angajat pe baza concursului de rezidentiat prin ordonanta de la minister. Nu influenteaza cu nimica acest lucru?

Antoanela Geaman a scris:

dacă aveți cazier, da

Am castigat un concurs pentru un loc de munca la stat in cadrul unui spital. La depunderea dosarului nu mi a fost cerut cazierul, Acuma pentru semnarea contracului trebuie sa aduc si cazierul. Este posibil sa fiu respins din moment ce am castigat deja locul?
Sau daca ati putea sa imi ziceti care sunt condiitile in care ar putea sa ma refuze?