avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 267 soluții astăzi
Forum Activitate Boszy88

Activitate Boszy88

Bună ziua,

Eu și logodnicul meu ne confruntam cu o situație ciudata și complicata. 2 săptămâni a stat la noi fosta soție a logodnicului cu cei 3 copii care au împreună. Ei sunt divorțați, copii la mama a fost lăsați dar cu dreptul la vizita ptr tata și custodia comună. Ea sa întors la fostul partener de viata de la care a fugit și a luat cei 2 copii mai mici și cel mare a rămas la noi. Cel mare a vrut sa rămână la noi și vrea dar azi a venit mama și cu urleturi a dus-o acasă la ea. Noi asa am înțeles când am fost la protecția copilului ca copilul poate sa rămână la noi, dar totuși azi a fost luat. Copilul plânge în continuu. Am pornit procesul ptr a obține copii, dar pana atunci nu exista nici o soluție sa putem lua înapoi măcar pe copilul mare la noi. El are 11 ani deja. Va mulțumesc pentru ajutor
Răspuns la discuția Drept parintesc
Bună ziua,

Asta e problema ca la mama nu se știe. Nu putem face hârtie la notar? Ca ma tem ca după o vreme iar o sa vrea copii. Sunt de vârstă de 12, 10 și 7 ani copii. Copii se simt mult mai liniștiți la noi. Degeaba a fost programul de vizita ca nu a fost respectat. Acu sa schimbat situație de familie al mamei și de aia sa gândit sa ne lasă copii.
Discuție Drept parintesc
Bună ziua,

Am o întrebare. Dacă tribunalul a dat copii la mama când a fost divorțul, dar sa schimbat situația și mama vrea sa lasă copii la tata măcar o perioada cum poate sa facă legal? Sa nu aibă nici ea probleme nici el. Tata are drept de vizita la copii, dar acu ptr copii ar fii mai bine sa stea cu tata. Părinții sau înțeles dar din cauza scolii și alte motive nu ar trebui o hârtie?
Buna ziua,

Intrebarea mea este daca nu am cum sa iau legatura cu fostul ce pot face. La firma am predat cerere ptr zilele libere fiind închisă scoala, copia după certificatul copiilor, sentința de divorț. Contabilă mia cerut declarația ciica fără asta nu poate sa depune cererea sa primească inapoi firma banii.

Liliana Gradinaru a scris:

Ce acte vi s-au cerut pentru ajutorul acela social, acelea va trebuie. Nu stiti care sunt sau ce anume exact ne intrebati?
Din ce retin, e nevoie de o declaratie ca celalalt parinte nu beneficiaza, da.

Buna ziua,

Dar daca nu tine legatura cu mine si nici de copii ce pot face? Anul asta am terminat procesul cu el ptr abandon de familie. Nici nu stiu daca e in sat sau iar a mers dincolo.

Dapix a scris:

Da, aveți nevoie de declarație pe proprie răspundere de la fostul soț, prin care acesta să declare că n-a solicitat el zile libere pentru a sta cu copilul, și punctul doi, să declare că este de acord ca dvs să stați în acel șomaj tehnic de 75%.

Declaratie pe propria raspundere ca el nu a cerut zile libere. Dar el nu se interesează de copii și nici nu tine legătură cu mine sau cu copii

raluk0207 a scris:

Declaratie ca ce?

Bună ziua,
Am și eu o întrebare,sunt divorțată de tata copiilor din 2016, eu lucrez dar acu ca să închis școlile stau acasă cu copii. Îmi trebuie declarație de la fostul soț? Va mulțumesc anticipat
Bună ziua

Beneficiez de zile libere pentru supravegherea copiilor, fiind școlile închise. As dorii sa stiu daca e valabil si in timpul vacantei de iarna sau trebuie sa ma întorc la lucru si prima iar sa depun cerere daca nu se deschid școlile.