avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Activitate Popab45b09

Activitate Popab45b09

De cind incepe sa curga termenul de 15 zile a prescriptiei?
Buna seara. In privinta prescriptiei, trebuie deschisa actiune in instanta, sau se subintelege.
La data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am fotografiat. La data de 13.10.2020 s-ar încheiat proces verbal de contraventie. A se vedea ca, de la data savirsirii contravenientei si pina la data emiterii procesului verbal, au trecut mai mult de doua luni fata decit prevede legea. In acest caz ce se poate deduce? Multumesc.
Bună seara.1) La data de 09.08.2020, o camera de rovineta m-am fotografiat. La data de 13.10.2020 s-ar încheiat proces verbal de contraventie. Legea scrie ca, în termen de doua luni trebuie sa fiu instiintat. În acest caz, s-ar prescris? Dacă nu, ce trebuie sa fac? Oricum, am fost înștiințat de proprietarul adresei unde am domiciliu flotant, abia la jumătatea lunii decembrie 2020, cind a trecut pe la domiciliu. Precizez ca nu mai locuiesc la acel domiciliu de mai bine de doi ani.
2) O alta speta, am avut unele cheltuieli de judecata care încă nu am avut posibilitatea sa le platesc. Va intreb:a) se prescriu în ordinea emiterii lor? Sau cumulate chiar dacă nu au același număr de dosar. b) cum se procedează în cazul prescrierii? Trebuie sa introduc acțiune în instanta? Va multumesc