avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Activitate mariuscristian

Activitate mariuscristian

si eu sunt in acelasi caz asemanator, la sfarsitul lunii imi expira dovada si am auzit ca nu se mai prelungesc, dosarul meu e la procuratura din cate am inteles eu, ce e de facut ? nu pot sa mai prelungesc dovada? sunt de meserie sofer profesionist si am nevoie de ea
Răspuns la discuția dovada permis-penal
partea vatamata nu a avut nici o pretentie, sa zicem ca iau vreo 2 ani cu suspendare pt ucidere din culpa, sentinta definitiva. ce se intampla apoi cu permisul daca se dovedeste ca nu am incalcat nici o lege ? conteaza mult pt mine ca familia nu are pretentii ???
Răspuns la discuția dovada permis-penal
icsulescu a scris:

Codul rutier: "Art.114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie; "

in legatura cu ultima parte a acestui articol daca ma ajuta si pe mine cineva.
Aici scrie: "ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie" eu iarna trecuta conduceam un autocamion si pe banda din dreapta (drum cu 2 benzi-sens) m-a depasit un turism , care a fortat intrarea in fata mea taidu-mi calea, eu am evitat virand stanga si franand, apoi am intrat pe contrasens, derapand. am lovit o masina soferul decedand, aveam vreo 50 km la ora pee sector de 70 km limit speed , si nu era linie continua, ce regula am incalcat eu? ma incadrez la acest articol ???