avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate Pruna Loredana

Activitate Pruna Loredana

Buna dimineata! Atat timp cat sunt indeplinite conditiile prevazute de art 59 cp si nu are nici un raport de sanctionare, sunt sanse mari de admisibilitate. Succes!
Răspuns la discuția Slutire?
Cred ca va poate fi de ajutor speta de fata, sa va faceti o idee...

Pierderea de către partea vătămată a 3 dinţi din faţă constituie "sluţire", în sensul art. 182 alin. 1 din Codul penal, întrucât creează o dizarmonie substanţială a fizionomiei victimei, ceea ce reprezintă un prejudiciu însemnat şi ireversibil.împrejurarea că dinţii pierduţi ar putea fi înlocuiţi, printr-o proteză dentară, nu prezintă relevanţă sub aspectul încadrării juridice a faptei, deoarece, în asemenea caz, nu are loc un proces de vindecare normal, iar lucrarea dentară efectuată, deşi în anumite condiţii poate ascunde prejudiciul estetic suferit, nu este totuşi de natură a-l înlătura.(Decizia nr. 725 din 15 mai 2001 - Secţia I penală)Prin Sentinţa penală nr. 182 din 19.01.2001, pronunţată de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, s-a respins cererea de schimbare a încadrării juridice şi, în baza art. 182 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 74 şi 76 din Codul penal, inculpatul V.N.M. a fost condamnat la o lună închisoare, cu aplicarea art. 71 şi 64 din Codul penal.Pentru a hotărî astfel, instanţa a reţinut că în ziua de 05.08.1999, în trafic, partea vătămată G.V.V. aştepta culoarea verde a semaforului şi de acesta s-a apropiat inculpatul V.N.M., cu care partea vătămată avusese o dispută, şi, prin geamul deschis al portierei stânga-faţă, i-a aplicat o lovitură puternică cu pumnul în partea dreaptă a feţei, după care a plecat în direcţia Calea Văcăreşti, la volanul autoturismului său.Partea vătămată a suferit avulsia a 3 dinţi din faţă, necesitând pentru leziunile produse 45 de zile de îngrijiri medicale.Totodată, I.M.L. a concluzionat că pierderea dinţilor nu constituie sluţire, iar partea vătămată nu prezintă infirmitate permanentă fizică sau psihică.în urma aprecierii probelor, instanţa a constatat că în drept fapta inculpatului îndeplineşte elementele constitutive ale infracţiunii prevăzute de art. 182 alin. 1 din Codul penal, cu motivarea că pierderea a 3 dinţi din faţă constituie sluţire, deoarece aceasta creează o dizarmonie substanţială a fizionomiei victimei, ceea ce reprezintă un prejudiciu însemnat şi ireversibil.Instanţa a mai subliniat că nici protezarea dentară nu are relevanţă cu privire la faptă, deoarece, în asemenea caz, deşi prejudiciul este ascuns, nu este totuşi de natură a fi înlăturat.Apelul declarat de inculpat, în sensul schimbării încadrării juridice în infracţiunea prevăzută de art. 181 din Codul penal, a fost respins ca nefondat, prin Decizia penală nr. 438/A din 23.03.2001 pronunţată de Tribunalul Bucureşti -Secţia I penală.Tribunalul a reţinut că, deşi prejudiciul estetic poate fi reparat prin protezare, nu are relevanţă sub aspectul încadrării juridice a faptei, întrucât lucrarea protetică nu realizează un proces de vindecare normal şi total şi nu înseamnă o restabilire integrală a funcţiei fizionomice a regiunii anatomice
Răspuns la discuția Slutire?
In functie de numarul de zile de ingrijiri medicale si de natura leziunilor ce le aveti,se va putea stabili incadrarea juridica. Referitor la daunele materiale trebuie sa le dovediti cu inscrisuri, motiv pentru care va recomand sa pastrati toate bonurile fiscale, facturi si chitante aferente consultatiilor medicale, tratamentelor s.a.
In cazul in care va fi sediu cu activitate si vor activa mai multe persoane in apartamentul respectiv, va trebui sa declarati numarul de persoane. In eventualitatea in care va fi doar sediu social fara activitate, cheltuielile de intretinere nu se vor modifica.
Răspuns la discuția Legalitate cesiune credit
Este legal in momentul in care exista incheiat un contract de cesiune. In eventualitatea in care ati primit o notificare din partea societatii, ar trebui sa apara mentionat contractul nr din data de..... Puteti formula o adresa prin care solicitati sa va comunice o copie dupa contractul de cesiune, pentru a face dovada calitatii.
Răspuns la discuția Infiintare firma in Ungaria
Trebuie sa aveti in vedere legislatia de la sediul social al societatii, respectiv Ungaria. Am cunostinta ca sunt necesare aceleasi acte ca si in Romania, diferenta fiind capitalul social minim este de 7500 Ron.
Formulati dumneavoastra o alta actiune de divort, in cazul in care nu ati formulat intampinare si cerere reconventionala la actiunea formulata de dumnealui. Asa veti avea posibilitatatea sa solicitati obligarea la plata unei contributii la cresterea si educarea minorei pana la finalizarea studiilor.
Răspuns la discuția Scutire de plata taxei auto
E vorba de procedura partajului voluntar.
Partajul este operatiunea juridica prin care se pune capăt proprietatii comune si este reglementat in Noul Codul civil (Legea 287/2009) in art. 669-686, iar sub aspectul etapelor si modalitatii concrete de realizare este reglementat in Codul de procedura civila.

Pentru a fi posibila aceasta procedura nu este obligatoriu ca bunul respectiv sa apartina unor persoane casatorite.
Răspuns la discuția Scutire de plata taxei auto
Presupun ca va referiti la un partaj. A existat aceasta varianta, insa din cate am cunostinta in momentul de fata nu mai exista nici un notar in tara care sa faca acest lucru.
Noul cod de procedura civila reglementeaza, ca regula generala, competenta teritoriala a instantelor judecatoresti in art. 107. Astfel, “Cererea de chemare in judecata se introduce lainstanta in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul paratul, daca legea nu prevede altfel”. In situati expusa de dvs va trebui sa depubeti actiunea la registratura instantei unde isi are domiciliul paratul.