avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se stabileste instanta pe raza careia se depune ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se stabileste instanta pe raza careia se depune cererea de chemare in judecata

Unde se poate depune cererea de chemare in judecata ?
a)La registratura instantei pe raza careia are reclamantul domiciliu ( sau rezidenta daca e cetatean strain ) ?
b) La registratuna instantei pe raza careia s-au intimplat faptele pentru care reclamantul cheama in judecata pe parat ?
c) La registratura instantei pe raza careia are paratul domiciliu ?
d) Oriunde reclamantul crede de cuviinta ?
este vorba de chemare in judecata pentru neintelegeri intre vecini referitor la delimitarea proprietatilor ( terenurilor avute in proprietate )
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Pruna Loredana , Avocat 00:42, 29 Iulie 2013
Instanta in raza careia se afla imobilul.
Ultima modificare: Luni, 29 Iulie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Noul cod de procedura civila reglementeaza, ca regula generala, competenta teritoriala a instantelor judecatoresti in art. 107. Astfel, “Cererea de chemare in judecata se introduce lainstanta in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul paratul, daca legea nu prevede altfel”. In situati expusa de dvs va trebui sa depubeti actiunea la registratura instantei unde isi are domiciliul paratul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca asociatia cheama in judecata firma de administrare ... caradis caradis Buna ziua. Daca asociatia cheama in judecata firma de administrare instanta competenta sa judece este judec.din sec. asociatiei sau judec.din sec. firmei ? ... (vezi toată discuția)
Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme ... fdanila fdanila Am trimis prin comandă plătită printr-un site a unei firme cu mai multe firme de curierat un colet care nu a mai ajuns la destinatar. Unde trebuie să fac ... (vezi toată discuția)
Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)