avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate Costel Sorin

Activitate Costel Sorin

Răspuns la discuția Aplicare lege 87/2020
Mulțumesc frumos! Legat de întrebările mele, îmi puteți, vă rog dacă aveți timp, sa enumerati legile și articolele care reglementează aceste spete? Mulțumesc anticipat!

cab av PIRSAN SILVIA a scris:

Buna seara. Aceasta procedura este anevoioasa, avand in vedere ca este o modificare a Legii 18/1991, aparuta recent. Marea majoritate a celor in drept, s-au adresat Primariei, dar urmare a tergiversarii solutionarii pe aceasta cale, au formulat cerere la instanta pentru obligarea celor in masura sa efectueze formalitățile de emitere a titlului de proprietate pentru terenul necesar exploatarii constructiei dobandita in baza Contractelor de vanzare - cumparare incheiate, teren necesar exploatarii constructiei detinuta in proprietate.

Am onoarea sa va salut! Părinții mei locuiesc într-o casa cumpărată potrivit prevederilor Legii nr. 112/1995. În iulie 2020 au depus la primărie cerere pentru eliberarea titlului de proprietate pentru curte, conform prevederilor Legii 87/2020, cu documentele care atesta deținerea în proprietate a casei conform legii 112/1995. Pentru curte au contract de superficie. Pana astăzi, 10.02.2021, cu toate documentele depuse, cu superficia plătită pentru anul 2020,comisia locala nu a trimis dosarul la prefectura sub pretextul ca au fost alegeri, pandemie, nu s-a întrunit comisia, nu sunt norme de aplicare a legii, iar acum ne informează ca pana în martie trebuie sa plătim și superficia pentru anul 2021.
Intrebari:
1. Exista norme de aplicare a legii?
2. Care e termenul de constituire a comisiei locale pentru astfel de spete?
3. Care e termenul de soluționare a cererilor pentru obținerea drepturilor conform legii 87/2020?
4. Dacă cererea e depusa în iulie 2020, primăria, nesolutionand cererea pana în 10.02.2021, este îndreptățită sa ceara și să-i fie plătita suma pentru contractul de superficie pentru anul 2021?
Va mulțumesc anticipat!