avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate Elleny

Activitate Elleny

multumesc.
Buna ziua. In cazul angajatorului meu, contractele de munca sunt generate dintr-un program de contabilitate, astfel ca pentru un salariat care lucreaza in ture de 12/24 in CIM, la "Durata timpului de munca" se genereaza 8 ore/ zi, cu repartizarea inegala. Angajatorul vrea sa faca in aceeasi zi act aditional pentru prevederea turelor de 12/ 24, si prevederea sporurilor aferente. Este corect acest lucru sau mai bine sa intocmeasca, in afara acestui program de contabilitatea, un CIM cu prevederile amintite anterior?
Multumesc.
multumesc.
Inteleg corect ca numarul orelor suplimentare se va calcula prin raportare la nr total al orelor lucrate in luna, chiar daca in doua dintre saptamanile din luna se dapasesc cele 40 ore reglementate de codul muncii?
Buna ziua. Avand in vedere prevederile art. 112 din codul muncii este legal daca o SC are lucru in ture de 12 ore si la final luna timpul de lucru al angajatilor este de 48 ore in doua saptamani si 36 ore in doua saptamani (total ore lucrate 168 in luna)? Se pot considera doar 8 ore suplimentare? Multumesc anticipat.
Cum procedez pentru retinerea unei garantii de participare fata de un ofertant care a facut doua contestatii la o procedura de achizitie publica, ambele catre CNSNC. La prima contestatie i s-a dat castig de cauza drept pentru care s-a efectuat reevaluarea ofertelor iar cea de-a doua contestatie i-a fost respinsa pe fond.
In cazul unei contestatii la C.N.S.C., daca un ofertant depune cerere de interventie la C.N.S.C. si la autoritatea contractanta, este aceasta din urma obligata sa ii aduca la cunostinta si contestatarului depunerea cererii de interventie?
Care este legea care prevede procentul alocat cheltuielilor diverse si neprevazute dintr-un deviz? sau care este formula de calcul dupa care se calculeaza acest procent?
O persoana care se ocupa de procedurile de achizitii publice din cadrul unei primarii trebuie sa fie neaparat functionar public? Daca da conform carui act legislativ?
De asemenea, un angajat contractual poate trece de pe o functie pe alta, in cadrul aceleiasi institutii prin transformarea postului, fara examen?
Multumesc anticipat.
In urma unei contestatii s-a trimis la CNSC dosarul procedurii si ofertele operatorilor economici participanti la procedura. Autoritatea contractanta poate lua cunostinta despre accesul contestatarului la oferta operatorului economic contestat? Cum?