avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate eduard99

Activitate eduard99

Context:
Sunt administratorul si asociatul unic al unui SRL, platitor de TVA, cu codul CAEN 6201.
Doresc achizitionarea unul imobil (apartament rezidential) pe acest SRL, imobil aflat in sectorul 1.
Imobilul este in curs de edificare, sunt in tratative de semnare a promisiunii bilaterare de vanzare cumparare.

Intrebari:
1. Pentru a semna aceasta promisiune este necesar sa fac vreo modificare pe SRL?

2. In legatura cu TVA-ul imobilului, ce optiuni am? Se poate face "oprire la sursa" (nu stiu daca acesta este termenul corect) si sa nu-l platesc sau sunt obligat sa-l platesc?

3. Ce modificari trebuie facute pe SRL pentru a putea inchiria un imobil catre persoane fizice?

4. Chiria (perceputa de catre SRL) este scutita de TVA?

5. Pe site-ul Primariei Sectorului 1 este mentionat ca impozitul in acest caz este de 0,2%. ("Pentru cladirile rezidentiale (cladiri folosite pentru locuit) aflate in proprietatea sau detinute de persoanele juridice, impozitul/taxa pe cladiri se calculeaza prin aplicarea unei cote de 0,2%"). In afara de acest impozit se mai aplica si alte taxe sau impozitie?

6. Pentru imobilele (apartament rezidential) aflate in proprietatea SRL-ul, ce obligatii are acesta cu privire la actualizarea valorii impozabile si cum se face acest lucru?

7. Hotararile AGA trebuie inregistrate undeva? (Am inteles de la promitenta vanzatoare ca voi avea nevoie de o hotarare AGA)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Am catevat intrebari legate de investiile la bursa (in particular bursa din USA) prin persoana juridica (srl cu activitatii de dezvoltare software, cu impozit pe cifra de afaceri 1%). As vrea sa fac acest lucru utilizand platforme online de investitii (de exemplu interactivebrokers.eu).

Acum vin intrebarile:
1. Profitul/pierderea din aceste investiții trebuie declarata la final de an?
2. Dacă se înregistrează o pierdere teoretica (acțiunile nu au fost încă vândute), asta ar putea da peste cap bilanțul companiei, e.g. ai putea sa nu poți retrage dividende?
3. Ce taxe se plătesc? Se poate plăti tot impozit pe cifra de afaceri, sau se plătește impozit pe profit (16%)?
3a. Dacă se plătește impozit pe profit, pare ca este mai dezavantajos sa investesti ca PJ. Pentru PF (daca nu ma insel) impozitul pentru profitul din investiții este 10%.