Buna ! Detin o microintreprindere si dintr un motiv anume nu sa reusit depunerea bilantului pana pe 2 iunie 2025 decat in 3 iunie , ulterior m a anuntat contabila ca a primit confirmare in spv ca am trecut la impozitare de 16% ceea ce pt mine ca producator de fructe cu cheltuieli de 10% din venit nu este profitabil sa platesc 16% pe profit neavand cheltuieli decat 10% . Cum pot sa trec la impozitare pe venit inapoi?
Buna ! Detin o autoutilitara de 3,5 t si o remorca de 2 t pe persoana fizica cu care transport din gospodaria mea pui de gaina 2-3 mii pe transport si furaje cumparate
Am nevoie de licenta de transport marfa ?
Buna ! Ce se interpreteaza prin acest articol din ord 14 dsvsa ?
Este interzisa efectuatea importului a exportului intracomunitar de pasari vii direct in/ din exploatatiile comerciale de tip A .
Acum : Eu detin o exploatatie de tip a pe intrepr individuala si inca o societate srl cu acelasi obiect de activitate dar fara autorizatii de functionare dsv etc si am facut importul pe Srl ,ulterior am facut un contract de prestari servicii intre cele 2 firme ii administrand cresterea si bunastarea puilor pana la vanzare deci NU AM FACUT IMPORTUL DIRECT PE EXPLOATATIE TIP A !
IN concluzie cei de la dsv nu sunt de acord si ma obliga sa schimb forma de inregistrare a iiului DIN EXPLOATATIE DE TIP A in FERMA AUTORIZATA si atunci e totul in regula
CE MA SFATUITI ?AM PROCEDAT CORECT ? TREBUIE SA SCHIMB TIPUL DE AUTORIZARE ?