avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1236 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Cum pot sa trec la impozitare pe venit inapoi?
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Cum pot sa trec la impozitare pe venit inapoi?

Buna ! Detin o microintreprindere si dintr un motiv anume nu sa reusit depunerea bilantului pana pe 2 iunie 2025 decat in 3 iunie , ulterior m a anuntat contabila ca a primit confirmare in spv ca am trecut la impozitare de 16% ceea ce pt mine ca producator de fructe cu cheltuieli de 10% din venit nu este profitabil sa platesc 16% pe profit neavand cheltuieli decat 10% . Cum pot sa trec la impozitare pe venit inapoi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 22:27, 19 Iulie 2025
Buna ziua

Conform codului fiscal si clarificarilor ANAF, iesirea din sistemul de impunere pe baza de venit pentru microintreprinderi este definitiva.

[ link extern ]
[ link extern ]

Deci, din pacate, nu mai aveti cum sa reveniti la impozitul pe venit pentru aceasta firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit sau impozit pe venit IRR IRR La infiintare ce ar fi mai bine sa aleg, impozit/profit sau impozit/venit pentru o societate care vinde online accesorii? (vezi toată discuția)
Impozitul 3% pt imm in 2010? viopopa1 viopopa1 Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare ... (vezi toată discuția)
Impozit 2024 microintreprindere fara angajati, venit sub 60.000 euro Epuree Epuree Microintreprinderea fara angajati, venituri de până la 60.000 euro, in 2024 ce impozit plateste? Pe venit 1 la suta sau pe profit 16 la suta? CHAT Agentul ... (vezi toată discuția)