avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Postolache

Activitate Alina Postolache

Contract de intretinere parinte-copil.

Buna ziua! In cazul unui contract de intretinere intre un parinte si copil, daca una din parti doreste incetarea contractului, trebuie ambele parti sa fie prezente pentru a semna?

Deasemenea, daca o parte nu poate fi prezenta, se poate semna si la distanta prin email?
Multumesc tuturor, S-a rezolvat. Am primit dovada de plata de la Iasi. Intre timp cei de la Dorohoi mi-au luat banii din cont dar dupa ce le-am trimis dovada, mi-au restituit suma inapoi.
Buna ziua! Am cumparat in data de 10 aprilie o masina de la un dealer autorizat, renumit si cu recenzii bune. Fiindca a fost prima masina cumparata de mine si sotul meu, nu suntem priceputi in domeniu. Am renuntat la garantia de 3 luni oferita de dealer pentru un pret mai mic, deoarece garantia nu oferea decat reparatii pentru probleme care apar foarte rar. Desi in anuntul de vanzare era promisa si inmanarea cartii service, nu am primit-o desi am insistat asupra ei. In data de 16 aprilie, la primul drum in afara orasului, masina a inceput sa faca probleme (supraincalzire motor), am fost la service si ne-au curatat radiatoarele, dar degeaba, la cateva zile iar aceasi problema. Am fost din nou la service, au schimbat termostatul, la fel, aceasi problema si dupa schimbarea lui. Am fost din nou la service, am schimbat distributie si pompa de apa, la fel, aceasi problema si dupa aceste schimbari. In momentul de fata masina este la service iar mecanicii incearca sa ii dea de cap problemei. Din cate am citit, este posibil sa fie chiulasa care costa minim 1000 de euro. Acum vine nelamurirea mea. Daca nu am luat garantia de la dealer, mai pot spera sa imi rezolve ei problema ori sa imi returneze banii inapoi iar eu sa le dau masina? Masina clar a fost vanduta deja defecta. Daca vreau sa actionez impotriva lor ce ar trebui sa fac? Plangere la politie, plangere la protectia consumatorilor ori sa actionez in instanta? Astept momentan sa fiu sigura de problema pe care o are ca sa pot discuta cu dealerul despre solutii. Va rog sa ma ajutati cu o parere mai ales daca ati trecut prin asta ori sunteti un avocat si stiti drepturile in aceste situatii. Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Oare daca in 2019 amenda nu a fost prescrisa, in 2021 la schimbarea buletinului nu trebuia institutia sa nu ma lase sa imi schimb buletinul? Ma gandesc ca daca m-au lasat sa imi schimb buletinul, amenda a fost prescrisa. Ma puteti lamuri si cu acest aspect?
Bună ziua! Un scurt istoric: in 2014 am primit o amendă in Iași pe care am plătit-o chiar a 2 a zi, în jumătate, la taxe si impozite, am plătit cash iar chitanța primita nu o mai am (fiind vorba totuși de 9 ani de la faptă). În 2021 la schimbarea buletinului, la taxe și impozite, sediul de reședință (Dorohoi, jud.Botoșani) mi-au spus ca sunt in evidență cu o amendă neplătită iar când am cerut detalii mi-au explicat că este vorba de acea amenda din 2014. Am sunat la serviciul de taxe și impozite Iași, le-am explicat că figurez cu o amendă neplătită pe care eu defapt am plătit-o dar nu am chitanță, au făcut o verificare (superficială) și au spus că nu au găsit nimic și ca trebuie totuși să mă adresez la Dorohoi iar daca vreau mai multe informații să mă prezint personal la sediul din Iași (detaliile nu sunt sigure, conversația având loc acum 2 ani, am uitat exact ce mi-au spus). Astăzi mă trezesc cu o poprire executorie pe cont de 190 de lei, exact suma amendată in 2014 pusă de la serviciu taxe si impozite Dorohoi. Fiind weekend nu este nimeni disponibil sa imi ofere detalii si voi suna luni la ambele sedii. Acum as dori sa stiu ce drepturi am, ce date ar trebui să îmi furnizeze ambele sedii, unde ar trebui sa pot rezolva problema (fiindca fiecare sediu mă trimite la celalalt) si cel mai important: cum pot dovedi că am plătit? Menționez ca stau in Cluj in acest moment și nu ma pot deplasa pana la Iași ori Dorohoi. Chiar trebuie prezența fizică pentru a rezolva această problemă? Mulțumesc frumos!


AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu puteți șterge filiația dacă ea corespunde adevărului. Dacă nu sunteți fiul/fiica tatălui trecut în acte este o alta poveste.

De ce vreți sa ștergeți numele tatălui?


Tatal meu nu a contribuit deloc la cresterea mea, ba dimpotriva mai multe probleme imi face, atat fizice cat si emotionale. Este tatal meu biologic, deci avand in vedere raspunsul dvs, nu cred ca pot rezolva nimic. :(
Buna ziua! Doresc sa stiu daca pot sterge numele tatalui meu de pe certificatul de nastere? Am aproape 30 de ani, deci sunt adult. Am gasit tot felul de raspunsuri pentru minori dar nu si pentru cei adulti.
Buna ziua. Tatălui meu i s-a dat prin certificat de mostenire cladiri de locuit si terenuri, avand cota parte impreuna cu surorile lui si mama lui. Daca tatăl meu moare, cota parte imi revine mie ori se imparte doar la ceilalti mostenitori?