Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Doctrina este unanimă în a considera că dreptul de proprietate cuprinde trei atribute: posesia, folosința și dispoziția, respectiv dreptul de a poseda bunul (ius possidendi), dreptul de a folosi bunul (ius utendi și ius fruendi) și dreptul de a dispune de bun (ius abutendi). Pot fi exercitate liber si neingradit de @Casa15 toate aceste atribute pt a fi considerat proprietar? Nu stiu, intreb!
Creditatul sa aibă bani sa își ia casă, nu sa se împrumute.
Ținem cu ursul..Păi, e dator sa va plătească cineva dările?
Adică, dă-mi și bani cu împrumut și plateste-mi și impozitul.
Și dacă ar fi între 2 persoane fizice, vi se pare ok?
Și e logic sa fie asa.
Imaginati-va următorul scenariu: in afara de banii imprumutati, banca plătește impozitul (conform logicii dvs ca nu ați fi proprietar).
Dvs plătiți ratele, totul merge ok, va achitați creditul, vine banca și își da acordul pentru radierea ipotecii și sunteți proprietar cu drepturi depline.
Ce se întâmplă cu impozitul plătit de bancă, în toată aceasta perioada? Va face banca un cadou?
Numai la politele de asigurare de viata se ot incasa despagubiri de pedoua sau mai multe polite in celelalte situatii , nu. Avand polita facultativa, mai ales ca este cesionata le banca, sunteti sigur acoperita si la riscuri de dezastre si nu este nevoie de polita obligatorie(PAD). Platiti banii degeaba.