avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate MargoDrag

Activitate MargoDrag

Buna seara,
Nu vorbesc despre bani retroactiv, vorbesc despre dosarul in curs, de cele câteva luni ramase de acum încolo. Daca se aplica legea la persoanele care sunt deja in concediu de acomodare si care mai avem câteva luni pana se încheie anul.
Multumesc!
Buna ziua,
Am depus toate documentele, hotărârea judecătorească, decizia de suspendare, copii după certificatul de naștere al copilului si buletinul meu, adeverința de venit. De la direcția de plăți nu am primit răspuns daca mă încadrez conform modificării legii. Eu am efectuat doar 9 luni din concediul de acomodare, nu am făcut cererea de suspendare pentru tot anul deoarece este greu cu 1700 lei fiind părinte singur. Pentru cele 3 luni de care mai am dreptul, as dori sa știu daca mă încadrez in cele 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei emiterii hotărârii judecătorești de încredințare în vederea adopției pentru a face cererea de suspendare.
Va mulțumesc!
Bună ziua!
Anul trecut am adoptat o fetiță de 6 ani. Am adus-o acasă la sfârșitul lunii august și din septembrie am intrat în concediu de acomodare până luna aceasta. N-am făcut cererea de concediu pentru un an de zile cât am dreptul deoarece este puțin greu cu banii primiți de la stat fiind părinte singur.
Hotărârea finală este încă la tribunal, nu s-a terminat adopția. Fetița mea s-a acomodat foarte bine.
Ținând cont ca s-a modificat legea 268 din noiembrie 2020 unde se specifica cuantumul indemnizației de 85% din media veniturilor nete realitate în ultimele 12, aș dori să știu dacă mă pot încadra conform acestei legi.
Va rog să mă ajutați cu această informație deoarece aș vrea să mai prelungesc și cele 3 luni din care mai am dreptul până se termină anul.
Vă mulțumesc anticipat!