avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate crmnradu

Activitate crmnradu

Buna ziua!
Un angajat (expert gr.I.A) la o institutie publica cu CIM pe durata determinata (pe un post suspendat temporar) poatre trece pe un post tot de expert gr.I.A vacant? Se poate incheia Act aditional de modificare a duratei contractului sau trebuie sa dea concurs pentru ocuparea acelui post? Cele 2 posturi sunt in cadrul aceluias compartiment cu aceleasi atributii. Multumesc pt raspuns!
Buna ziua!
O persoana angajata cu CIM pe durata nedeterminata (intr-o institutie publica) a fost promovata din functia de expert gr.I in expert gr.I.A. Are vechimea de 8 ani (transa 2). Va rog sa-mi spuneti care este varianta corecta de stabilire a salariului de baza stabilit de la 1.01.2022?
a) (5315 val.sal..din 2022 din grila x 7,5% pt transa I) + 5% transa a II-a:
b) 5315 val.sal. din 2022 din grila x (7,5% +5%);
c) (2550 sal.minim/2022 x 2,13 coef.functiei de exp.gr.I.A) + 7,5% + 5% transele de vechime...?
Va multumesc pentru un posibil raspuns!
In legea 263/2010 scrie:ART. 16
Cuantumul ajutorului de deces se stabileşte, în condiţiile legii, în cazul:
a) asiguratului sau pensionarului, la 5.429 lei;
b) unui membru de familie al asiguratului sau al pensionarului, la 2.715 lei."
Buna ziua! Doresc sa aflu care este termenul de acordare a ajutorului de deces...??. Mentionez ca, tatal meu a decedat in urma cu 7 ani si jumatate, nu avea calitatea de pensionar si nici asigurat, motiv pentru care nu am solicitat ajutorul de deces. Actualmente am caalitatea de angajat. Mai pot beneficia de acest ajutor? Multumesc!
Multumesc pentru raspuns! Ar fi varianta ca 4 mostenitori din cei 6 sa-mi vanda mie partea lor. Al 5-lea nu doreste. Poate ocupa apartamentul. Ce pot face eu care as detine majoritatea?
Buna ziua! In ultima fraza am inteles de la dv.ca...cei 2 care nu se inteleg, se pot judeca. Cine poate avea castig de cauza cel care detine partea cea mai mare din imobil?...Multumesc!
Am primit decizia de la ANRP in luna martie. Calculul este facut pe legea veche. Am ridicat o transa (anuala din cele 5). Mai pot contesta si solicita recalcularea valorii de despagubire pe legea din 2020 ?
Suntem 6 mostenitori. Detinem certificatele de mostenitor. Suntem posesorii unui apartament. Unul din mostenitori doreste sa ofere celorlalti o suma ca sa devina el proprietarul imobilului. Unul din mostenitorii care s-a ocupat de toate formalitatile nu este de acord si doreste el sa cumpere partile celorlalti.. Care ar fi solutia?...Multumesc!
Buna ziua!
Intrucat parerile sunt impartite as dori sa ma pot consulta si cu dv. Din cate stiu, salariul minim corespunde coeficientului 1. Adica cel mai mic salariu. O persoana care lucreaza intr-o institutie publica poate sa ramana cu salariul minim in care sa i se motiveze ca este inclus si sporul de vechime?
De la 1 dec. 2018 daca se va aproba sal. minim diferentiat de 2350 lei pentru persoanele cu studii medii si o vechime de peste 15 ani, cum se calculeaza (se aplica) transele de vechime? Ex. peste 20 ani? Va multumesc! Ce fac cu o persoana care in luna dec.2018 are vechimea de 14 ani si 11 luni si din ian. 2019 va avea peste 15 ani? Ce salariu va avea? ...Multumesc!
Răspuns la discuția vouchere de vacanta la detasati
Multumesc! dar...tot in Norme mai scrie..."Art. 3 (2) În cazul salariaţilor din instituţiile şi autorităţile publice, prevăzute de art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în buget alocate cu această destinaţie"...