avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Activitate ionut9000

Activitate ionut9000

Ce am putea pune in contract ? Il putem constrange la tipul constructiei daca e terenul lui si ar obtine autorizatie pentru bloc de la primarie ? Ce s-ar intampla daca ar vinde parcela unui prieten si ar construi dupa ?
Buna ziua.

As dori eu sa va prezint o speta.

Avem un dezvoltator ce a ridicat deja un bloc la strada principala, parcela lui fiind invecinata cu drumul nostru privat, ingust. Dansul ar avea nevoie de o cale de acces si este dispus sa mai puna o fasie la drum ca sa-l latim si apoi sa impartim cheltuielile pentru asfaltare.

Vecinii de la case bineinteles ca nu isi doresc mai multe blocuri care sa le umbreasca curtea dar dezvoltator promite ca o sa continue sa construiasca doar case, iar un drum mai lat si asfaltat ar fi un beneficiu pentru toata lumea.

Exista vreo cale legala prin care noi sa ne asiguram ca el se va tine de promisiune si nu va ridica alte blocuri avand cale de acces ?

Mentionez ca momentan latimea parcelei nu ii permite sa mai construiasca nici macar case fara a avea acces si la drumul nostru pentru ca blocul de la strada principala ocupa aproape toata latimea parcelei.

Va multumesc.