avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Activitate crissp

Activitate crissp

Buna ziua! Mi s-a reținut permisul pentru depășire pe trecerea pentru pietoni. Acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care am făcut o plângere in instanța, in august 2022. De atunci, am avut doar 6 termene care s-au amânat. L-am primit pe al șaptelea, in iulie 2024. Se poate amâna așa la nesfârșit? Se poate prescrie? Mulțumesc!
Buna ziua!
Am achiziționat pentru fiica mea un apartament nou, ea fiind nudul proprietar, iar eu și soțul având drept de uzufruct. ( detalii mentionate in antecontract)
Urmează sa încheiem contractul final. Soțul se va retrage benevol de la dreptul de uzufruct. Se percep costuri suplimentare atât pentru menținerea mea in dreptul de uzufruct, cât și pentru retragerea soțului din acest drept?
Buna ziua!
Am o hotărâre civilă, in urma unui accident rutier in care am fost vinovata, prin care sunt obligată sa plătesc partii vătămate o suma de bani, reprezentând cheltuieli de judecată, și o suma de bani, reprezentând despăgubiri materiale. In hotărâre se menționează ca asiguratorul meu ma despăgubește doar pentru cheltuielile materiale datorate reclamantului, nu și pentru cheltuielile de judecată. Exista vreun demers pe care as putea sa îl fac pentru a-mi recupera și cheltuielile de judecată de la asigurator?
Mulțumesc!