Asa am zis si eu. I-am si comunicat ca in cel mai bun caz, cu dovada platii intretinerii
s-ar putea adresa unei institutii a statului (primarie) si sa incerce sa-si recupereze banii.
Multumesc!
Buna ziua,
Avem in asociatie o persoana cu deficiente de auz si solicita scutirea de la plata intretinerii!
Eu personal, nu stiu o lege care sa oblige membrii unei asociatii sa preia plata cheltuielilor unui alt membru sau obligatiile acestuia.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca exista asa ceva si cum s-ar putea rezolva problema.
Multumesc!
Buna ziua,
In situatia in care, proprietari din cadrul condominiului sunt si societati de tip SRL si acestea solicita facturi corespunzatoare valorii cuantumului de plata cu privire la intretinere, este aceasta o forma legislativa din punct de vedere contabiliceste, corecta, tinand cont ca asociatia de proprietari nu executa servicii si nici nu emite facturi?
Multumesc!
Multumesc!
Cea mai sigura cale, dar deocamdata nu este cazul.
Buna ziua,
Complexul in care locuiesc (mini complex!), blocurile in numar de doua, an finalizare 2019, sunt proiectate si construite cu balcon a carui balustrada este din sticla si in ultimul timp o parte dintre locatari, putini acum dar nu se stie pe viitor, avand data si "apa la moara" de catre legislativ precum ca "se pot inchide balcoanele fara autorizatie", isi exprima intentia de a inchide cu "sticla pliabila" sau chiar cu tamplarie din PVC, aceste balcoane.
In aceasta situatie am doua intrebari si la care va rog sa-mi dati un raspuns sau sa aduceti completari referitoare la o astfel de situatie:
1. Daca proiectul constructiei nu a fost cu balcon inchis, orice modificare dupa receptie, poate fi considerata modificare la proiect fara cele legale?
2. Daca in Regulamentul de Ordine Interioara al asociatiei, aprobat in AG, obligatoriu prin lege, este stipulat clar ca nu sunt acceptate inchiderile de balcon si prin acestea implicit modificari aduse fatadei blocurilor, poate fi o cale de a preantampina astfel de situatii invocand apelul la justitie pe baza acestuia (ROI)?
Multumesc!
Buna ziua,
Stiu ca raspunsul este intarziat, dar in ultimul timp, au avut loc multe evenimente! Da, este persoana juridica si are licenta de turism si acordul vecinilor. Problema este cu fluxul de persoane din bloc si cum se impaca acesta cu evidenta din "cartea de imobil" sau aceasta carte a imobilului, nu mai are nicio semnificatie? Am vazut ca pentru persoane fizice, se impune un numar maxim de 7 camere ce pot fi in regim hotelier intr-un imobil, dar in cazul persoanelor juridice cum de nu s-a hotarat nimic, sau nu stiu eu?
Mai am o intrebare si va rog sa ma lamuriti. Daca conform art. 28, al.1, la solicitarea unui proprietar, trebuie sa-i se puna la dispozitie o copie, a unui document si nu sunt conditii de copiere, se poate fara reclamatii, sa-i se puna la dispozitie spre studiu la administratie, documentul?
Multumesc!
Buna ziua,
Sunt unul din membrii unei asociatii de proprietari in cadrul careia, unii proprietari isi inchiriaza apartamentele in regim hotelier si am vazut ca exista si o noua lege in acest sens numai ca, intrebarea mea este daca proprietarul este o societate, care sunt conditiile in aceasta situatie? Poate societatea sa desfasoare acest tip de activitate in aceleasi conditii sau nu sau, are nevoie de mai multe aprobari?
Multumesc!