avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate Melu 234

Activitate Melu 234

Sarut mana Va multumesc frumos de atenția acordată si de sfaturi daca e nevoie o sa va mai contactez o seara faina va doresc! Va mai multumesc incaodata..

Andreea Dana Fodor a scris:

Situația e mai delicata in acest caz. Fiindcă persoana vătămată a reclamat faptul că dvs l-ați lovit pe trecerea de pietoni, s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpa și părăsirea locului accidentului. Chiar daca și-a retras plângerea pentru vătămare corporală, cercetarea continua pentru a lămuri daca a fost/nu părăsirea locului accidentului.

Din informațiile pe care mi le-ați oferit, daca la dosar nu exista niciun martor sau nicio înregistrare video, atunci nu ar trebui sa va așteptați la o soluție de condamnare și anulare permis.
Singura problema e că rămâneți fara dreptul de a circula pe toată durata procesului care se poate întinde pe o perioadă mai lunga de timp.

In situația aceasta, in locul dvs., as lua legătura cu polițistul care se ocupa de dosarul dvs m-aș interesa daca au dispus efectuarea expertizei despre care am vorbit în mesajele anterioare.

Zilele de îngrijiri medicale care se acordă prin expertiza nu se referă la zile efective in care persoana a necesitat îngrijire sau spitalizare, ci este un mod de evaluare a gravității leziunilor suferite.

Daca in expertiză nu va apărea nicio zi de îngrijire medicală, se va dispune clasarea cauzei și se va finaliza urmărirea penală.

De asemenea, daca aveți calitatea de suspect, as solicita permisiunea procurorului de a consulta dosarul, sa vedeți exact ce s-a consemnat și care sunt probele.

Pe langa asta, as solicita audierea dvs, ocazie cu care puteți detalia situația. Totodată, ati putea trimite un memoriu procurorului care se ocupa de dosar în care sa indicati faptul că nu există nicio probă care sa susțină faptul că a avut loc un accident rutier și, daca exista martori /înregistrări video care sa ateste că a avut loc o bătaie, as solicita sa fie audiat, respectiv depusă la dosar înregistrarea.

Casa va lamuresc poate nu ati inteles bine cazul meu Am fost acuzat de un accident cu vătămare corporală si fuga de la locul accidentului de si nu sa intamplat accident m-am batut cu cineva care mia zis sa opresc si persoana aceia dupa ce am plecat sa dus la o trecere de pietoni si a chemat salvarea precum ca las fi lovit pe trecere mi sa loat permisul si mia dat dovadă fara drept de circulatie si am fost la poliție a doua zi cu persoana care m-am batut si si a retras plangerea persoana vatamata nu are nici o zi de spitalizare nimic ce pot sa fac va rog lamuritima ca nu stiu ce sa fac si unde sa apuc ce se intampla cu permisul o sa mil anuleze sau cum. Multumesc frumos!

Andreea Dana Fodor a scris:

Legea nu prevede o durata, dar va pot spune că durează destul de mult pentru că, deși persoana vătămată și-a retras plângerea, totuși trebuie efectuata o expertiză medico-legală pentru a determina numărul de zile de îngrijiri medicale pe care l-a necesitat persoana vatamata.
Daca raportul de expertiză medico-legală indica cel puțin 1 zi de îngrijire medicală, in principiu, se va retine săvârșirea infracțiunii de părăsire a locului accidentului.
Daca se retine săvârșirea acestei infracțiuni, va fi necesară audierea martorilor.
Într-un dosar recent cu același obiect, urmărirea penală a durat aproximativ 2 ani. Am formulat contestație privind durata procesului și instanța a fixat termenul până la care trebuie finalizată urmărirea penală. Dar aceasta contestație poate fi introdusă după cel puțin 1 an de la data inceperii urmăririi penale.



Cat timp poate dura procesul din 18 mai 2021 am dosarul si persoana vatamata si a retras plangerea pe 19 mai adoua zi am o lună de când astept

Andreea Dana Fodor a scris:

Potrivit dispozițiilor art. 111 alin (3) din OUG 195/2002, în situația în care se retine săvârșirea infracțiunii de părăsire a locului accidentului se eliberează dovada fara drept de circulație. Doar in situația în care dovada era cu drept de circulație se putea prelungi. Astfel, nu va putea conduce pe toată durata procesului.

Se poate prelungi o dovada de circulatie eliberată fara drept de circulatie in urma unui accident soldat cu victima si fuga de la locul accidentului
Păi Si a retras plangerea neam împăcat am semnat amundoi cum ramane cu permisul si cu fapta de la fuga accidentul cam cat timp dureaza

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor sesizate. Pentru vatamare corporala din culpa, daca persoana vatamata isi retrage plangerea, se va dispune clasarea, pentru parasirea locului accidentului, in functie probatoriul administrat se va dispune o solutie.

Buna ziua! Am fost acuzat de un accident cu vătămare corporală si fuga de la locul accidentului de si nu sa intamplat accident m-am batut cu cineva care mia zis sa opresc si persoana aceia dupa ce am plecat sa dus la o trecere de pietoni si a chemat salvarea precum ca las fi lovit pe trecere mi sa loat permisul si mia dat dovadă fara drept de circulatie si am fost la poliție a doua zi cu persoana care m-am batut si si a retras plangerea neam inteles ce urmează va rog datimi un raspuns ce se intampla cu permisul meu