avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Activitate LauraGeorgi

Activitate LauraGeorgi

Am fost in concediu de creștere copil timp pe 1 an si 11 luni,in luna Octombrie ar trebui sa ma întorc la serviciu,as vrea sa știu dacă ma întorc pe vechea functie(economist) sau mi se va oferi alta funcție cu o alta încadrare,țin sa mentionez ca lucrez la stat.Mulțumesc mult pentru răspunsuri!
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Uitandu-ma mai atent pe fluturasul de salariu am observat ca reducerea de salariu si de ore s-a facut pe sporul de conditii vatamatoare(acest spor se calculeaza la numarul de ore petrecute la munca ),sa nu fie cumva corect calculatat atata timp cat eu 2 ore nu le-am petecut la munca.Puteti cumva sa ma lamuriti si pe mine.Pontajul pe fluturasul de salariu arata cam asa pentru luna iunie:
ore lucrate luna 160(am avut o zi de concediu),
ore norma luna 160 ,
Ore grafic luna 160
Ore lucrate 114
Ore reducere program maternitate 38
Spor conditii vatamatoare 114 ore
Indemnizatie de hrana 152 ore
Sa nu fie cumva o portita pentru ei acest spor de munca pentru reducerea salariului si sa imi fi scapat mie acest aspect din vedere.
Va rog sa ma lamuriti cu problema asta.
Va multumesc pentru timpul acordat
Buna ziua!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie la munca:sunt insarcinata si am solicitat reducerea programului de munca cu 1/4,drept pentru care mi s-a cerut concediu medical pentru cele 2 ore nepetrecute la munca,doctora de familie spunadu-mi ca asa ceva nu are cum sa imi dea pentru ca este un drept legal si imi este necesara doar o adevrinta.Uitandu-ma acum pe fluturasul de salariu observ ca imi sunt trecute pe fluturas zile program redus maternitate.Este nomal sa mi se ia din salariu acele ore?,Tin sa mentionez ca beneficiez de spor de munca si norma de hrana.Va rog mult sa ma lămuriti pentru ca as vrea sa fac sesizare la itm.
Va multumesc!O zi placuta!
Multumesc!Imi cer scuze sunt noua in grup si nu văzusem butonul de raspunde.

Da.Asa mi s-a spus

Cornel Vasile a scris:

Ati depus concediu medical?

Inca nu,ieri am cerut de la medicul specialist adeverinta medicala cu reducerea timpul de lucru,acum urmeaza sa ma merg la medicul de familie sa cer adeverinta pentru reducerea timpului de lucru.
Buna seara!
Ma confrunt cu urmatoarea situatie la munca:sunt insarcinata in 18 sapt si am solicitat reducerea programului de munca cu 1/4,drept pentru care mi s-a cerut concediu medical cu codul 10 pentru cele 2 ore de munca explicatia fiind(sunt platita din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate. .Vreau sa stiu daca acest lucru este legal?Eu stiu ca exista legea 96/2003 art 13 in care este specificat acest lucru:"În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.
(la 25-06-2015, Art. 13 a fost modificat de pct. 7 al art. I din LEGEA nr. 154 din 18 iunie 2015, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 445 din 22 iunie 2015.)".Multumesc!