avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Activitate M PavM

Activitate M PavM

Acum 2 zile mi-am dat demisia si s-a aprobat conform preaviz. Numai ca in cim pentru functia mea preavizul este de 45 de zile iar in contractul colectiv pentru functii de executie preavizul este de 20 zile.
Nu mi-au comunicat cat voi sta. Se respecta ce este in cim sau ccm? Multumesc mult.

Cornel Vasile a scris:

Functia trebuia modificata de la data cand vi s-a comunicat ca sunteti sef de punct de lucru ....acumnu prea mai aveti ce face.

Functia din CIM este agent de vanzari. Preaviz de 21 de zile, dar fisa de post nu bate cu contractul. Nu am nici un act aditional.

Cornel Vasile a scris:

1. Nu aveti cum sa refuzati convocarea pentru cercetare disciplinara. Neprezentarea salariatului la convocarea facuta in conditiile prevazute de lege fara un motiv obiectiv da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea, fara efectuarea cercetarii disciplinare prealabile.

2. In c.i.m. ce functei aveti ? Aceasta a fost modificata prin act aditional pe parcurs?

Buna ziua.
Am nevoie de un sfat daca se poate.
Sunt angajat la o societate de 4 ani pe post de conducere a unui punct de lucru, cu functia de agent vanzari fisa de post de 12 pagini doar cu raspunderi.
Incepand de anul acesta relatiile cu angajatii din punctul de lucru s-au degradat si au inceput sa imi puna tot felul de acuze, urmand pana la urma sa faca sesizari scrise. Am fost acuzat ca am luat marfa din depozit si ca nu am platit-o(S-a facut inventar si inventarul a iesit 0). Avand in vedere situatia aceasta aseara mi-am prezentat demisia deoarece nu mi s-a parut corect ca sa fiu tras la raspundere pentru aceste acuzatii.
Se pare ca azi am fost convocat la sediu pentru o cercetare disciplinara in care oamenii au facut reclamatii trase la indigo trimise de pe emailul unui coleg. Desi demisia mea a fost trimisa aseara azi am primit intai convocarea dupa care demisia ca vor sa stau in preaviz.
Azi am aplicat pentru u concurs unde mi se solicita experienta 4 ani pe un post de conducere. se pare ca nu am reusit sa aplic deoarece pe adeverinta data nu am functie de ASM ci de agent vanzari. prin urmare eu ma simt inselat.
intrebarile mele sunt:
1. Cum pot sa refuz invitatia la convocarea pentru cercetare disciplinara?
2. Pot sa ma judec cu firma pentru aspectul din contractul meu de munca? in conditiile in care la angajare mi-au spus ca sunt Sef de punct de lucru si chiar daca sunt trecut agent vanzari, asta se intampla deoarece pot deconta dansii cheltuielile pe masina.
Multumesc frumos!