avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Activitate adisgorj

Activitate adisgorj

Pe data de 25.07.2021, ora 03:39, am depășit mașina poliției, după care am depășit, având mașina politiei în spate, o dubiță iveco, pe linie discontinua, și m-am încadrat la loc imediat de a începe linia continua.
După aproximativ un km am fost oprit, atât eu, cât și cel cu dubița, pentru a mi se aduce la cunoștință că am început depășirea dubiței pe linie discontinuă și că m-am încadrat la loc pe linia continuă...i-am explicat agentului de la rutieră că nu exista așa ceva, având și eu un martor în mașină, care în momentul în care am fost oprit m-a întrebat ce am făcut.
Colegul agentului de la rutieră a mers la cel cu dubița, l-a pus să semneze procesul verbal în alb și să scrie cu mâna lui ca a fost depășit pe linie continuă, total opus de ce mi-a zis colegul său. L-am întrebat de ce martorul semnează procesul verbal în alb și de ce i se dictează ce să scrie și mi-a răspuns că nu este treaba mea.
Între timp, l-am întrebat pe martor ce a văzut...iar el mi-a răspuns că l-am depășit pe linie dublă continuă, practic total opus de ambii agenți de la rutieră...menționez că în toată localitatea unde s-a întâmplat acest eveniment nu există linie dublă continuă.
Am refuzat să semnez procesul verbal și să-l primesc de la cei doi agenți de la circulație, proces verbal pe care l-am primit ulterior prin poștă.
Am refuzat să semnez procesul verbal și să-l iau din următoarele motive:
1. Nu au vrut să treacă în procesul verbal că martorul a semnat procesul în alb;
2. Nu au vrut să treacă în procesul verbal ce mi-a zis primul agent...că am început depășirea pe linie discontinuă.
3. Le-am cerut să-mi demonstreze video ce spun ei, dar neavând cameră pe mașină nu au putut demonstra asta.

Am primit procesul verbal prin poștă, proces verbal pe care vreau să-l contest, și am observat că au scris că am efectuat depășirea pe linie continuă, aspect pentru care m-am certat cu unul dintre agenți, deoarece era total opus de ce mi-a zis colegul său când m-a oprit, și că am făcut această depășire în zona primăriei Văleni, primărie care nu există în județul Gorj.

În același timp, am fost oprit de către un agent de la rutieră care mi-a adus la cunoștință de ce m-a oprit, dar procesul verbal a fost întocmit de colegul său care stătea în mașină și care l-a pus pe soferul de pe dubiță să semneze în alb.

Ce șanse există în cazul unui proces? Vă mulțumesc!