avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Activitate Dianahelena

Activitate Dianahelena

Ma puteți ajuta cu un articol din legea privind concediul pentru creștere copil pentru a specifica și în cererea ce urmează sa o fac? Mulțumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

Din practica intalnita, stiu ca este posibil.

Eu sunt în concediu creștere copil. Am luat un post în ședința publica și doream sa știu dacă îmi poate face contract cu data de 1 septembrie și în aceeași zi încetare pentru a sta în continuare acasă cu copilul pana la vârsta de doi ani,neavand cu cine sa îl las. După aceea sa revin la post,la 1 februarie. Este posibil?

Cornel Vasile a scris:

durata concediului pentru creșterea copilului în vârstă este de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap .. dvs de ce doriti sa prelungiti ?

Bună ziua!Ma aflu în Concediu creștere copil.Am susținut concursul de titularizare obținând nota 6,40, invatatori.Am întrebat inspectorul de resurse umane printr-un mail daca pot prelungi concediul pana în februarie 2024 daca obțin post pe perioada determinată și a raspuns ca da.
Astazi am obținut un post cu viabilitatea 3 ani și am revenit cu întrebarea mea la dansul și a zis ca nu pot. Ma puteți ajuta cu aceasta situație, se poate prelungi ccc pana în februarie 2024?Ce cadru legal exista, dacă exista? Unele persoane spun ca pot, altele ca nu.
Dl. Cornel Vasile eu as putea pe 31.08. 2021 când mi se termina contractul sa cer concediu de maternitate la Casa de asigurari și după aceea să-mi bag CCC (ianuarie 2022 ar fi 7 luni)?
Și lunile septembrie-decembrie se considera vechime? Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Este o soluție buna șomajul . Pe durata concediului de maternitate si a CCC, plata indemnizatiei este suspendata si se vs relua la terminarea CCC.

Și după pot intra în CCC?

Singura soluție ar fi șomajul? Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010: „Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (…), beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară”.

Vechimea in munca nu prea va ajuta la CCC.

Bună ziua. Cam 7 ani. Eu fiind suplinitoare mereu mi se desface contractul pe 31.08. ale fiecărui an și mi se reînnoiește fie pe 09.09 sau 14.09 depinde cum iau ore.
Bună ziua! Am și eu următoarea situatie:sunt insarcinata într-o luna și pe data de 31.08.2021 îmi expira contractul de munca, sunt agajata pe perioada determinata în învățământ. Dacă nu voi mai avea ore de la 01.09.2021 ce trebuie sa fac? Ma poate ajuta concediul de risc maternal sau doar dacă sunt angata?