avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Activitate SNACK88

Activitate SNACK88

Bună ziua. Nu am intentat nici un proces. Am așteptat mai multe răspunsuri legat de acest subiect. Și poate ne strângem mai multe persoane pentru a intenta un proces. Poate putem găsi totuși un avocat care a mai avut astfel de spețe.

Carolinaaa a scris:


Buna ziua , ați făcut ceva in acest sens ? Ați deschis proces ? Este vreo cale legală de atac ?
Mulțumesc
SNACK88 a scris:

Bună ziua. Am și eu o întrebare. Tatăl meu a săvârșit o condamnare în urma cu cel puțin 35 de ani în urma . Cum este posibil ca după atât timp sa primească acasă o scrisoare sa se prezinte la politie pentru a semna luna de luna. Cu câți ani în urma se aplica legea 118/2019 înscrierea în registrul național automatizat. Va mulțumesc anticipat.Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Seara frumoasa va doresc.

Andreea Dana Fodor a scris:

Da, e discutabil daca legea va rămâne în această formă sau va interveni Curtea Constituționala prin decizii care sa constate neconstituționalitatea unei dispoziții.

Da, a comis una dintre infracțiunile enumerate în respectiva legea. Am citit articolul 10 și teoretic nu se încadrează. Ceea ce nu înțeleg eu este de ce se mai înscrie în acest registru dacă au trecut peste 35 de ani de la executarea pedepsei. Mi se pare o perioada mult prea mare și nicăieri în lege nu se specifica nimic legat de acest aspect. Mi se pare un abuz...

Andreea Dana Fodor a scris:

Buna ziua,

Probabil tatăl dvs a comis una dintre infracțiunile prevăzute la art. 1 alin. (2) din legea 118/2019 (numita in continuare "Lege") situație în care este înregistrat în acel registru chiar daca a intervenit reabilitarea (prevede expres art.10 alin. (1) din Lege.)

Legea prevede că toate persoanele aflate în evidența cazierului judiciar privind săvârșirea infracțiunilor indicate mai sus vor fi înscrise în registru (art. 26).

Verificați dacă tatăl dvs se încadrează în situațiile prevăzute de art. 10 alin. (2) din Lege, care impun scoaterea din evidența registrului.

In caz contrar, trebuie:
1) sa se prezinte la unitatea de politie din raza domiciliului unde va fi fotografiat, amprentat și i se vor preleva probe biologice-> daca refuză, va fi constrâns să se prezinte.

2) sa se prezinte periodic la organele de poliție din raza domiciliului și să furnizeze o serie de informații (prevăzute la art. 12 alin. 1 din Lege)-> încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda;

3) să anunțe organele de poliție în situația în care are deplasări care depășesc 15 zile sau în situația în care își schimbă locuința-> încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendaVa mulțumesc frumos pentru răspuns!
Bună ziua. Am și eu o întrebare. Tatăl meu a săvârșit o condamnare în urma cu cel puțin 35 de ani în urma . Cum este posibil ca după atât timp sa primească acasă o scrisoare sa se prezinte la politie pentru a semna luna de luna. Cu câți ani în urma se aplica legea 118/2019 înscrierea în registrul național automatizat. Va mulțumesc anticipat.