avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Activitate TatianaM186

Activitate TatianaM186

Buna seara,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: in mini-complexul de 4 vile in care locuiesc, am constatat ca dezvoltatorii nu au autorizație de construire pentru porțile de acces auto și cea pietonala. Exista o autorizație de construire doar pentru complex unde se specifica împrejmuire cu gard din beton și atât…porțile sunt din lemn și nu exista proiect pentru ele deși așa ar fi trebuit: in mod normal trebuie sa specifici ce tip de gard/porți vrei sa faci și din ce material.
Având in vedere ca acestea mai mult nu funcționează și ca exista neînțelegeri între proprietari in ceea ce priveste felul in care sunt folosite, as vrea sa le desființez și sa las drumul de acces fără niciun obstacol. Ce trebuie sa fac? Fac sesizare la primărie pentru ca nu exista autorizație și atunci o sa ne oblige sa le dărâmam sau sa cerem autorizație? Cine va plăti amenda pentru lipsa autorizație?
Și a 2-a chestiune: in acest mini-complex avem un drum de acces de 6m lățime cu 30 lungime care deservește ca acces pentru vilele 2-4. Acesta este in coproprietate pentru toți cei 4 proprietari ai vilelor. Totuși, vilele 1-3 parchează pe el, spunând ca așa le-a zis dezvoltatorul sa parcheze…in CF acesta a fost intabulat drum de acces și atât. Autorizația de construire prevedea locuri de parcare, dar in realitate dezvoltatorii au dezmembrat loturile fără sa mai facă și locuri de parcare, au intabulat drumul doar ca Drum de acces.
Le-am spus de nenumărate ori sa nu mai parcheze dar ei cu asta se apara: ca așa le-au zis dezvoltatorii și ca in planul de amplasament sunt prevăzute locuri de parcare…
Ce pot sa fac? Instanța ma poate ajuta?
De aceea doresc sa desființez și porțile deoarece cea din Vila 1 se parchează foarte aproape de poarta auto care as deschide înspre interior, de mult ori fiind nevoiți sa ne căram electrocasnicele in brațe de la poarta…
Mulțumesc