avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate Dorina-Canada

Activitate Dorina-Canada

Dar daca e donatie si e bun propriu si nu comun, tot e nevoia ca transcrierea casatoriei sa fie facuta in avans sau se poate face ulterior? Transcrierea asta da totul peste cap, o sa pornim demersurile dar e f.probabil sa dureze cel putin pana la anul viitor.
Deci fara transcriere nu pot sa fac/ pornesc nici un fel de acte, doar imputernicirile aferente? Poate aveti o sugestie pentru pasii ce trebuie urmati.
Persoana interpusa era cu intentia de a ne da timp sa inregistram casatoria, dupa care sa cumparam cu toate actele ca proprietate comuna. A fost doar o idee, nu era cu intentia de a intari tranzactia.
Trebuie sa discut cu tata daca considera donatia in loc de vanzare, dar in acest caz nu mai trebuie sa am casatoria transcrisa sau nu mai are relevanta? Ca se pare ca in cazul meu, casatoria netranscrisa ne cam incurca.
Cumparea sa se faca la pretul stabilit la notar, la pretul la zi. El poate invoca o donatie deghizata chiar daca facem tranzactia si platile aferente confirmate la notar?
In cazul transcrierea casatoriei in avans ar ajuta cu ceva sau e tranzactia la fel de atacabila.
Multumesc foarte mult de ajutorul dat si de opiniile foarte la object, dar din pacate acum nu mai stiu ce optiuni viabile as avea.
Ce variante am care sa poata fi facute intrun timp rezonabil ca durata , dar si mai putin vulnerabile la atacuri de genul 'donatie deghizata' sau altele de genul acesta.



raluk0207 a scris:

Și cu ce ar rezolva asta posibilitatea ca fratele dvs sa invoce la un moment faptul ca vânzarea este o donație deghizata ?

La inceputul succesiunii am solicitat o simpla imputernicire de la consulatul roman din Canada si a durat mai bine de 6 luni sa fie eliberata. Cred ca e de la sine inteles de ce nu ma pot baza pe transcrierea casatoriei intr-un termen cat de cat acceptabil si vreau sa vad daca ar fi alte optiuni.
Daca consideram ca o terta persona (in speta un nepot necasatorit) sa cumpere cota mea si partea tatalui meu ca vanzare-cumparare si ulterior transcrierii casatoriei noastre sa (ras)cumparam eu si sotul apartamentul de la nepot, ar fi oare vreun impediment in afara platii taxelor platite de doua ori (bineinteles riscul ca nepotul nu mai vrea sa vanda sau pateste ceva...).
Nu am mentionat anterior, dar mai e partea fratelui care vrea bani pentru cota sa si vreau sa o rascumpar eu.
Tata nu ar vrea sa faca donatie ca a zis ca e atacabila, dar si ca prin vanzare ar avea si el niste bani. Tata e in varsta si nu o sa putem sa ii schimbam hotarirea de vanzare si nu donatie.

Daca am inteles corect raspunsul d-voastra, se pare ca la intabulare trebuie inregistrat ca bun propriu sau bun comun in baza actelor legale la momentul respectiv. Inteleg si ca pentru statul Roman situatia mea e neclara in sensul ca nu am casatoria inregistrata si asta cauzeaza niste complicatii.
Daca pentru mine si sotul meu nu e important la acest moment daca avem inregistrata o proprietate ca si comuna sau personala, nu exista cumva si posibilitatea ca sa inregistrez casatoria ulterior si sa se faca eventualele corectii/ ajustari chiar daca e cu costuri suplimentare?
Successiunea a luat aproape un an de zile de cand am pornit primele procuri si pe fondul acesta e greu sa ii explica tatului ca ar mai fi de asteptat inca o jumate de an sau cat o fi. Problema mare pentru noi e ca inregistratea casatoriei e un proces de durata (multe acte de tradul, legalizat si supralegalizat, etc) si am vrea sa incheiem cu vanzarea locuintei ca prioritate principala, dupa care la finalizarea inregistrarii casatorie sa vedem ce e de facut (cu penalizari daca asta e singura posibilitate) ca sa fie toate puse la punct.

Dupa incheierea succesiunii la notar doresc sa cumpar partea tatalui meu.
Sunt cetatean canadian la fel si sotul meu, dar casatoria canadiana nu e inregistrata in Romania.
Am inteles ca am nevoie de datele sotului, dar mai mult ca ar trebui sa fie casatoria inregistrata si in Romania inainte ca sa se poata incheia procesul de vanzare-cumparare.
Sotul este de acord sa fac aceasta cumparare doar pe numele meu. Intrebarea e daca este posibil sa cumpar aceasta proprietate (apartament) fara a fi nevoita sa inregistrez casatoria in Romania (proces lung si anevoios).
Multumesc anticipat!