avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate Lucia Flaviana Mironese

Activitate Lucia Flaviana Mironese

Bună ziua, și scuze că vă răspund cu o întârziere de un an și câteva luni. Abia acum am văzut răspunsul dvs, care este tare ”interesant” și denotă un mod de gândire cu care eu personal nu sunt de acord.
Puțin îmi pasă, sincer, de faptul că acel idiot care mă hărțuia, sau oricine altcineva, îmi poate vedea acest topic la o simplă căutare pe Google. Nu are/nu au decât să vadă. Abia văd și alte femei hărțuite (și sunt sute și mii de femei hărțuite în țara asta, din păcate) acest topic, și prind curaj să ia atitudine împotriva hărțuirii.
Și, da, acel om a fost oprit. Cea mai eficientă armă a fost hărțuirea lui de către alte persoane (nu dau acest lucru drept exemplu, că nu e oricum legal, dar în situația mea asta am aplicat și a funcționat), și contactarea Bisericii Penticostale, care l-a pus pe acel individ cu boticul pe labe. După, au urmat, pe rând, poliția, ordinul de protecție obținut în instanță, și amenda penală, deoarece pe individ a reînceput brusc să îl mănănce rău undeva și să mă contacteze, încălcând ordinul de protecție, și, în fine, a reușit să piardă cam de 3 ori suma de 4000 de lei, pe care mi-a cerut-o el, și putea pierde și mai mult, dar nu m-am mai complicat, că nu am timp pentru complicații și instanțe.
Ce să zic, sper din tot sufletul ca în acest răstimp de 1 an și jumătate de la lăsarea comentariului dvs v-ați schimbat modul de gândire, și nu mai credeți și în ziua de azi că, tăinuind problemele, le veți rezolva.
Și mulțumesc pe această cale, încă o dată, tuturor oamenilor care m-au sprijinit în toate modurile (cu sfaturi, cu încurajări, cu ”hărțuirea” idiotului, cu recomandare de avocați, etc), și, totodată mulțumesc și tuturor persoanelor care au dat cu hate și au lăsat comentarii „interesante” acestui caz, atât aici, cât și pe Facebook și TikTok, deoarece hate-ul ajută mult la popularizarea unui subiect, și de aceea, deși acei oameni care au dat cu hate au crezut că ei mă opresc pe mine, că mă descurajează, că îmi fac rău - au ajutat de fapt ca acest caz să fie văzut la vremea respectivă de cât mai multe persoane - fiecare comentariu, fiecare like și fiecare reacție lăsată unei postări ajută cazul să meargă mai departe, și să le apară pe fy cât mai multor persoane.
Mulțumesc mult pentru răspuns. Voi folosi acel cont de Facebook cu încredere.
Vă doresc o zi bună!
Bună ziua,
La fosta companie unde am muncit, am avut un cont de Facebook (cont, nu pagină) așa numit ”Facebook de serviciu”, care era denumit în felul următor: Numele Meu + Numele firmei unde am lucrat. Însă, era, în esență, un cont de Facebook personal, prin care promovam imaginea firmei, prin intermediul imaginii mele (nu invers, cum ar fi promovarea mea personală prin intermediul acelei firme). Lucram ca HR Recruiter, job în care imaginea noastră din social media ca oameni/angajați este foarte importantă, la fel ca și prezența noastră în social media și pe diferite canale de recrutare.
Menționez că ”Facebook-ul de firmă” era diferit de Facebook-ul personal, însă pe ambele conturi promovam imaginea firmei, joburile și ofertele companiei, etc.
Atunci când am plecat din firmă, am schimbat numele ”Facebook-ului de firmă” în numele meu real, am șters de pe el tot ce avea legătură cu fosta firmă, și mi l-am păstrat. Nu mi-a zis nimeni din fosta firmă să îl șterg, să îl predau, etc, și nici nu ar avea de ce, cred eu, că, până la urmă, era cumva tot Facebook-ul meu.
Întrebarea mea este: pot folosi ”Facebook-ul de firmă” în continuare, și pot posta pe el, și pot promova cu ajutorul lui firma de recrutare la care muncesc acum? (Lucrez tot HR Recruiter, dar la o companie concurentă cu cea la care munceam înainte). Există un temei legal care să mă oprească din a posta pe acel cont de Facebook?
Țin să precizez că nu doresc să fac un alt cont de Facebook care să înceapă de la zero, pentru a mă promova pe mine personal ca Recruiter și joburile pe care le prezint, deoarece atragerea unui număr mare de urmăritori necesită timp și efort, pe care eu nu sunt deloc dispusă să le investesc, mai ales că am promovat acel cont de Facebook pe timpul meu liber, și am dovezi pentru asta (orele la care am postat - se vede că 90% dintre postări au fost create sau distribuite acolo în timpul liber, iar restul de 10% în timpul pauzei de masă).
Doresc să menționez faptul că, pun această întrebare deoarece o fostă colegă care a lucrat tot în acea companie, și a avut și ea ”Facebook de firmă” (toate colegele aveam, eram puse să ne facem), după plecarea din acea firmă, a redenumit ”Facebook-ul de firmă” cu numele ei, și l-a folosit în următoarea companie, cea în care lucrează și acum - absolut nimic greșit din punctul meu de vedere, însă această situație l-a ”morcovit” foarte tare pe fostul șef, care inclusiv a contactat un avocat în legătură cu acest lucru, și zicea că X (fosta colegă, o fată foarte cumsecade și competentă, iar fostul șef deplângea mult pierderea ei din companie - nu a spus asta niciodată, dar am văzut cu toții acest lucru - mai ales că o urmărea pe social media și o bârfea, și zicea că firma la care lucrează actualmente nu este o firmă bună, că are probleme cu plata salariilor și că nu o plătește pe fosta colegă X - lucruri neadevărate și inventate de el - însă înșelegem că oricărui patron îi pare rău când pleacă un om bun, indiferent de motivul plecării acelui om sau a modului cum a plecat). Și fosta colegă X folosește acel cont în continuare, se pare că nu a pățit nimic. Dar tot zicea că o dă în judecată, că nu știu ce, etc.
Deci, dacă folosesc acel cont de Facebook, pot exista consecințe legale?
Din punctul meu de vedere, singurele consecințe ale folosirii acelui cont de Facebook ar fi creșterea vizibilității mele în social media. și implicit creșterea randamentuluin meu, atragerea de candidați, etc, și ”morcovirea” fostului patron - lucru de care nu îmi pasă prea mult, deoarece la cât m-a mințit, la cum a vorbit cu mine uneori, mai ales la ultima convorbire telefonică ce am avut-o, și la câte și mai câte lucruri mi-a făcut, și pe care nu are rost să le enumăr aici, mai ales după plecarea mea din firmă și în ultimele zile în care am muncit acolo - chiar o merită- ba mai mult, merită să fie ”morcovit” cu un măturoi din ășa mare făcut de rromi din nuiele de alun, dacă mă înțelegeți :)) sau poate cu un copac întreg :)))))
Sigur nu pățesc nimic dacă îmi folosesc contul de Facebook în continuare?
Mulțumesc pentru răspunsuri, și îmi cer scuze anticipat pentru eventualele greșeli de scriere sau de exprimare, sau pentru că mă repet. Scriu acest mesaj în timp ce vorbesc la telefon cu un candidat.
Multumesc. Atunci, nu ii dau niciun ban.
Doamne ajuta sa rezolv si eu... Stiu ca daca as avea bani de avocati, sa umblu prin procese, la atatea cate mi-a facut as putea sa iau eu bani de pe spinarea lui, ca am si martori si dovezi, dar nu fac asta. Vreau cu orice pret sa obtin linistea, sa imi pot da examenele, sa imi vad de scoala, de viata, de munca, sa nu ,mai traiesc stresata, hartuita si terorizata. Chiar m-a batut gandul sa fac rost de bani, sa ma imprumut sa ii dau aluia cei 4000 de lei ceruti, ar daca i-as da banii aia, sigur va veni sa imi ceara altii si nu ar gata povestea asta urata.
Poate voi scapa cu ajutorul Bisericii Penticostale. Vreau doar linistea mea, nu ma intereseaza sa cer daune morale de la el, chiar daca stiu ca in instanta as avea castig de cauza. Vreau liniste, nu bani. Doamne ajuta sa se rezolve...
Multumesc.
Am facut sesizare scrisa prin e-mail. Mai fac un e-mail in care atasez si screnshoturi la mesajele lui, sa se vada ce urat ma jigneste si cum ma ameninta.
Cred ca sesizarile scrise, atat prin e-mail cat si prin posta adresate Cultului Penticostal, au mult mai mare efect decat sesizarile verbale facute catre pastorii acestui cult.
Am si convorbiri telefonice inregistrate cu el. Le pot atasa si pe acestea la nevoie. Am si martori ca ma hartuia.
Va multumesc pentru raspunsuri si pentru sustinere.
Va multumesc.
Chiar acum scriu un e-mail catre comunitatea penticostala din Oradea.
Speram sa se calmeze.
Luni, la prima ora, voi fi la politie din nou, fac alta plangere si ii intreb pe cei de acolo sa vad daca e disponibil vreun avocat gratuit, sau care accepta sa fie platit doar in februarie cand iau eu primul salar.
Va tin mai departe la curent cu ceea ce se intampla, aici pe forum.
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri.
Domnul Avocat,
Am o intrebare catre dumneavoastra.
Omul respectiv mi-a donat niste bani (suma totala maxim 1000 de lei). El imi cere sa ii dau inapoi 4000 de lei, suma reprezentand acei bani plus dobanda (e oricum o dobanda ca la camatari). Pur si simplu nu am de unde ii da respectivii bani acum. Daca aveam bani, imi luam un avocat, si dadeam acei avocatului sa imi faca dreptate.
El ma ameninta ca daca nu ii dau acei bani repede, ma da in judecata pentru foloase de bunuri necuvenite, asta in contextul in care el mi-a dat niste bani pe care eu nu i-am solicitat, dar cu care a incercat sa ma convinga sa il iau de sot. Practic, cumva a incercat sa ma cumpere cu bani.
Intra donatiile pe care mi le-a dat eu, si pe care eu le-am folosit si pe care nu am cum le restitui, la categoria de folosire de bunuri necuvenite?
Multumesc.
Cu stima,
Lucia Flaviana Mironese,
Sibiu
Si cum se face plangere la Facebook?
Sesizare la cultul Penticostal am facut, dar omul este deja exclus din cult pentru treburile pe care le face. Am inteles, tipul a hartuit un timp o doctorita rezidenta din Bucuresti. Si a luat o amenda de 800 lei.
Plangere am facut.
Nr tel degeaba modific, il afla, si nu stiu de unde.
Nu stiu de ce astfel de oameni nu ajung in puscarie, si cand iasa de acolo, la nebuni.
stiu, mi s-sa spus