avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Activitate sveta izbash

Activitate sveta izbash

Buna seara. Vreau sa îmi deschid firma de fabricare colțunași. Puteți să mă ajutați , va rog frumos?
Ce reguli ar trebui să îndeplinească încăperea în care îmi voi desfășura activitatea?
Buna seara)
As vrea sa imi fac PFA, însă în lista de cate necesare am văzut că am nevoie de specimene de semnătură. Cum pot sa fac rost de el? Ar trebui sa merg la un avocat?
Și încă una care nu îmi este clară, este "informații din cazier". Unde ar trebui sa merg ? La ANAF?
Va voi fi foarte recunoscătoare, daca mă veți ajuta))
Răspuns la discuția ÎI/PFA/SRL?
Va mulțumesc foarte mult!
Discuție ÎI/PFA/SRL?
Buna ziua. Vreau sa îmi deschid o firma de decorațiuni handmade. Am vorbit cu un jurist și el mi-a recomandat sa îmi fac întreprindere individuală. Am căutat foarte multe informații pe internet , și am văzut că în cazul Întreprinderilor individuale și PFA am de platit un impozit foarte mare la stat, in schimb contabilitatea este simplă și o pot deține singura, spre deosebire de SRL. Atunci care ar fi varianta mai convenabilă pentru mine?
Sa presupunem că câștig, de exemplu, 50000 de lei pe lună. Îmi iese mai ieftin sa fac contabilitatea la PFA singura și să plătesc impozit enorm la stat, sau îmi iese mai ieftin sa fac SRL unde plătesc un procent mai mic la stat și plus un salariu unui contabil. In care dintre cazuri venitul este mai mare? Poate cineva sa mă ajute, va rog frumos! Va voi fi foarte recunoscătoare!
Poate cineva sa îmi spună : pentru decorațiuni ar fi mai bine sa îmi fac întreprindere individuală, PFA sau SRL? Care dintre ele e mai convenabilă pentru mine?
Va mulțumesc foarte foarte mult!
Va mulțumesc mult pentru ajutor!
Mai am o neclaritate : nu pot să înțeleg ce coduri de caen mi se potrivesc. Vreau sa pot sa vând decorațiunile in magazine, florarii, etc, însă între codurile CAEN nu am înțeles ce anume sa selectez între "comerțul cu ridicata și amănuntul". Puteți , va rog frumos, sa mă ajutați? Va voi fi foarte recunoscătoare!
Va mulțumesc mult!
Puteți să îmi spuneți, va rog frumos, ce impozit trebuie să plătesc la stat? Ce procent din venit?

route a scris:

Codurile CAEN le gasiti pe caen.ro. Daca cifra de afaceri (total vanzari facturate) depaseste 300 000 lei pe an trebuie sa platiti TVA, in caz contrar nu datorati TVA. Daca va inregistrati la Registrul Comertului ca Intreprindere Individuala, PFA sau Intreprindere Familiala puteti sa tineti contabilitatea, dumneavoastra personal, se numeste contabilitate in partida simpla, adica trebuie sa completati obligatoriu un Registru de incasari si plati, un Registru Inventar, sa aveti facturi si chitante, precum si Registrul Unic de control aceste acte sunt obligatorii, Pe langa acestea e posibil sa mai aveti nevoie de alte documente aditionale ca instrumente de lucru: Raport de gestiune zilnic, fise de magazie, bonuri de consum, Nota de intrare receptie, [ link extern ] /

Buna ziua. Fac decorațiuni handmade din boabe de cafea - copăcei, căni decorate, etc. Vreau sa le vând în magazine. Adică să pot face contracte cu supermarket-uri de construcții și să le vând acolo. Puteți, va rog frumos, sa mă ajutați cineva, sa îmi spuneți ce coduri Caen trebuie sa selectez, la fel, ce fel de contabilitate mă așteaptă? Adica va trebui să plătesc TVA la stat sau nu?
Buna ziua. Mă numesc Svetlana. Vreau sa îmi înființez II. Însă, adresa de domiciliu nu o pot folosi ca adresa a sediului social. Am o prietena care nu are nevoie de casa sa, și mi-a propus sa fac actele sediului social la casa ei. Am văzut din internet că ar trebui sa semnez cu ea un contract de comodat. Spuneți-mi, va rog frumos, unde îl pot semna? Trebuie să merg la notar/avocat , sau pot sa găsesc un formular pe internet pe care sa îl completez , semnam ambele și cu asta basta? Ajutati-ma, va rog frumos!