Împlinesc 63 de ani în decembrie, sunt salariată cu CIM, dar obțin venituri si din activitate independentă, ca expert contabil.
Îmi puteți spune, vă rog, care sunt cele mai bune opțiuni pentru a-mi continua activitatea ? Trebuie să depun cerere la angajator, cu 30 de zile înainte de termen, pentru solicitarea prelungirii activității?
Sau aceasta doar în situația în care optez pentru depunerea dosarului de pensionare ?
Mulțumesc.
Multumes frumos pentru raspuns. Nu, eu vreau sa ies din indiviziune, si pentru ca am contribuit mai mult la reparatii si imbunatatiri ale casei (cu documente), el a acceptat acest lucru, vroiam sa stiu daca dpdv legal, se poate ca, amiabil, la notar, sa se faca un act precum ca el este de acord sa-mi dea 65% din valoarea casei, la vanzarea acesteia. Am cumparat impreuna casa cu cote de 50%. Pentru a evita trecerea prin procese in instanta.
Sunt coproprietar al unui imobil cu cota parte de 50%, conform contractului de cumparare al casei.
Vreau sa ies din indiviziune, exista varianta pe cale amiabila cu celalalt coproprietar, inteleg ca se poate face la notar.
Intrebare : iesirea se face obligatoriu cu aceleasi cote ca la cumparare, sau pot fi cote diferite, de comun acord ?
Buna ziua ! Am nevoie de un model de punere in intarziere a obligatiilor de plata ale Casei de Sanatate, pentru sume concedii medicale nerecuperate, perioada mai mare de un an de zile. Sau ce alta procedura as putea aplica, pana la darea in judecata ? Va multumesc !
Buna ziua ! Am o situatie la o firma microintreprindere care are soldul casei pe minus in 2024, ajungand la suma de -35.000 lei; nu a avut disponibil in banca si a facut plati furnizori din numerarul propriu, stiind ca nu se mai poate face creditare de firma; intre timp, s-a reglat situatia, a depus in banca, a ridicat numerar, e ok acum soldul casei.
Intrebarea este : pentru doua luni cat a fost soldul casei pe minus, ce obligatii fiscale avem ? Retinem noi la sursa un impozit, daca da ce declaram, sau lasam sa se rezolve situatia la primul control de la ANAF ?
Multumesc.
Relatie de concubinaj, de mai multi ani, am cumparat o casa impreuna, achitand fiecare cota de 50%; ulterior, am achizitionat mai multe lucruri, am facut imbunatatiri in casa si in curte.
Intrebare: in cazul decesului unuia dintre parteneri, mostenitorul acestuia poate obtine obligatia de a i se da partea de 50 % de catre celalalt partener, in timpul vietii acestuia ? ... daca da, cum ar putea sa obtina acest drept, in instanta ? ... daca stiti in cat timp ar putea fi posibila plata drepturilor catre mostenitor.
Partenerul ramas in viata poate fi dat afara din casa de catre mostenitorul defunctului ?
Sau totul se inchide dupa decesul celuilat partener, intre mostenitorii ambelor parti ?
Va multumesc.