avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate apM25

Activitate apM25

Mulțumesc pentru implicare și răspuns. Sunt convins că nu sunt singurul cu aceasta problema dar am să mă interesez și cum suna legea privind încasarea cotelor de întreținere. Am fost la banca unde are contul asociația și dacă plătesc la casierie i mi dau chitanță , dacă plătesc din cont , asociația trebuie să opteze pentru serviciile
de SMS și actualizarea de tranzacții și atunci contabila poate sa retransmită mesajul primit. "am glumit nu este adevărat"

latka a scris:

Cu cei care faceti dvs. plata oriunde aveti de obicei o relatie contractuala. Si toti accepta dovada electronica a platii, prin banca. Ca sunt niste idioti in asociatia de care apartineti, ce nu pot tine nici macar tine evidenta unor chitante emise, nu are legatura cu subiectul. Banca unde asociatia are contul emite extras de cont beneficiarului (asociatia) si acolo se regaseste si operatiunea facuta in numele dvs. Asa ca dovada exista la dublu.

Din moment ce ati ajuns la aberatii, avind chitanta pentru plata cash, credeti ca daca v-ar elibera asociatia o chitanta si aici, la plata prin cont, nu s-ar repeta istoria ? In fata instantei (ca acolo ati ajunge in oricare dintre situatii, daca nu le functioneaza neuronul ) puteti dovedi usor plata prin mijloc electronic.

Ca la orice plata pe care o fac oriunde
primesc dovadă platii efectuare, Da, eu am dovada și ce dacă. Am figurat o jumătate de an cu o restanță și cu dovada plati prin chitanță și tot nu erau convinși, dar prin cont !!! Este foarte greu când legile nu sunt clare și interpretarea este după ureche.


elenazan a scris:

Buna ziua,
Concret, ce dovada va asteptati sa primiti?
Dovada o aveti dvs.!

Acest lucru îl cunosc , numai că asociația refuza să i- mi trimită confirmarea de primire a banilor și eu trebuie să fiu mulțumit cu faptul că nu mai figurez cu restante. Cert este că asociațiile asta sunt stat in stat și președintele lor este Dumnezeu.

latka a scris:

Operatiunea este inregistrata de catre banca dvs. si poate fi dovedita de un extras de cont. La fel exista si la banca unde are asociatia contul aceasta dovada.

Ce dovadă că am platit întreținerea in contul asociației pot primi din partea ei?
In situația actuală de pandemie și diverse restricții ar putea fi legală revocarea din funcție și alegerea unui nou președinte al asociației de proprietari printr-un vot online? Dacă da , care ar fi pașii de urmat?