avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate m.geta

Activitate m.geta

Buna ziua. Vă rog un răspuns, o părere. Instituția beneficiază de spor condiții vătămătoare. Acesta se aplică la salariul de bază din 2018, deși baza s-a modificat de-a lungul timpului. Cum este corect? Eu din lege înțeleg că sporul ca și cuantum rămâne același (ex.10%) baza se poate modifica. Dacă sporul îmi este aplicat la baza salariului din 2018 și nu la baza actuală înseamnă că nu se respectă legea. Sau sporul nu mai este 10% ci se diminuează? Mulțumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma luminati........in urma unei cereri de ordonanta de plata admisa de instanta de judecată in favoarea reclamantului am pus în executare hotîrârea și am achitat suma de bani pretinsă. Ulterior am formulat cerere în anulare admisă de instanță. Executorul îmi spune să formulez cerere pentru ”întoarcerea plății” pentru a pune în executare. Mă tot gândesc ce acțiune ar fi mai potrivită? Pretenții, acțiune reală, recunoașterea dreptului? Mulțumesc
Discuție termen recurs
Bună ziua. Instanța de fond a redactat și trimis hotărârea. Am primit-o. Partea adversă a solicitat completarea acesteia. Instanța a repus pe rol urmând să se pronunțe. Cele 15 zile de recurs curg de la momentul primirii hotărârii sau de la momentul soluționării cererii completatoare? Multumesc.
Buna ziua. Matusa mea a cumparat cu chitanta de mana acum 23 ani o casa cu teren aferent. Vanzatorul a decedat. A mers la instanta de judecata si a cerut instantei o hotarare care sa tina loc de vanzare cumparare. L.a chemat in judecata pe vanzator care a decedat. Instanta nu a facut demersuri pentru aflarea mostenitorilor si a respins actiunea. Mostenitorii nu stim unde sunt. La OCPI nu apare ca fiind proprietar nimeni. Impozitul a fost platit la Primarie an de an de catre matusa. Ce actiune poate cere instantei sa intre in legalitate? Poate da Primaria in judecata?
Va multumesc
societatii comerciale
Buna ziua. Amenda contraventionala este aplicata unei persoane juridice. Comunicarea procesului verbal de constatare contraventie a fost comunicat administratorului societatii. Constituie sau nu nulitate ? Multumesc
Buna ziua. Intr-o institutie publica un departament solicita unui alt departament un raspuns formulat in scris bininteles. Care este termenul legal de raspuns la solicitare?
Multumesc
Răspuns la discuția oprire din salariu
Acordul fiecarui angajat
Buna ziua. O institutie publica poate retine din salariu o suma de bani 20 lei pe care o transfera catre un colegiu profesional? Exista acordul angajatilor. Este legal sau nu?
Multumesc
Cu regret dar nu exista solutie. V.a explicat cineva normele legale. La noi in oras a fost prefectul personal la o asemenea proprietara dar in afara de amenzi altceva...nimic. Amenzile le platesc fundatiile care ii sponsorizeaza. Poate doar ca primaria sa asigure un spatiu in afara localitatii si sa ii duca acolo.