avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate Georg1990

Activitate Georg1990

A avut 3 avocați. S-a judecat și apelul. Citisem undeva ca ar mai exista posibilitatea de a face o contestație la executare și speram să găsesc un avocat care are mai multe detalii despre aceast lucru.

trandafir2 a scris:

Bună seara! Prima intrebare: Daca s-a judecat si apelul? Daca s-a judecat si apelul, nu mai aveti ce face acum.
Urmatorul pas procedural, este liberarea conditionata. Veti face cerere in acest sens, cand va veni vremea.
Foarte curios ca nu i-ati angajat avocat si incercati sa o deslusiti pe forum. Pacat ca v-ati mobilizat atat de tarziu.

Am primit amânarea aplicării pedepsei. Nu am avut avocat.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Georg1990 a scris:

Pentru ce sa ajung dupa gratii?
Eu nu am săvârșit niciodată infracțiunea de conducere fara perims.

Mie nu imi pare eroare materiala pe respingere.
Pe restul nu contează.
Nu aveți nici cale de atac.

Era bine sa fi avut avocat la instanta.
Eu mereu sunt foarte atent și la cazurile banale și privesc cu atenție judecătorul ca sa îmi dau seama ce are în cap.

Aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Incercati sa nu va jucați și sa ratați și aceasta ocazie ca echipa României la fotbal.

Daca mai ratați și suspendarea ajungeți după gratii desi cu avocat angajat rezolvati tot încă de la procesul acesta cu renunțarea...

Incercati sa aveți avocat.

Daca ati fi întrat aici mai înainte de a se respinge renunțarea v-as fi explicat ca riscati asa ceva daca nu va angajati avocat foarte atent la detalii.

Faceți ce va zic și nu mai comentati inutil.
O sa va explice avocatul ca nu e mare lucru dar verbal veți înțelege ca va tot repeta pana pricepeți.

Ați avut dreptate. A fost eroare doar pentru infracțiunea reținută. Am fost trimis în judecată și am primit până la urmă amânarea aplicării pedepsei și mi-am recuperat permisul.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

O sa vedeti ca este eroare doar in ceea ce priveste infractiunea retinuta, sa reveniti sa ne spuneti.

Bună seara!

Se poate contesta o executarea unei pedepse cu executare?

Este vorba despre un tânăr de 22 de ani, aflat la prima condamnare (3 ani și 2 luni pentru o infracțiune fără violență), încarcerat de 10 zile. Fapta a fost comisă la 19 ani. După comiterea faptei, dar înainte de condamnare, s-a reintegrat complet: avea loc de muncă stabil, sprijin din partea comunității –și un raport psihologic favorabil, fără alte abateri.
Deși e cooperant, are deja dificultăți evidente de adaptare în penitenciar. E tânăr, cu profil vulnerabil, și riscăm ca detenția să îi afecteze negativ reintegrarea deja realizată. Dorim să formulăm o cerere de înlocuire a executării pedepsei cu arestul la domiciliu dacă este posibil.
Există avocați care au obținut astfel de soluții sau care pot evalua șansele reale în practică? Mulțumesc anticipat!
Mulțumesc! O sa revin cu detalii.

O sa vedeti ca este eroare doar in ceea ce priveste infractiunea retinuta, sa reveniti sa ne spuneti.

Cu siguranță as fi angajat avocat si nu stateam sa imi bat capul cu domeniul daca aveam suma necesara pentru a angaja un avocat. Am trimis o cerere de indreptare a erorii materiale..,poate totusi s-a facut o greseala.
Sunt la prima abatere, am colaborat cu organele abilitate, am recunoscut vinovatia, iar concentrația gasita in corp a fost una mica. Nu am săvârșit niciodată infracțiunea de conducere fara permis..

Faptul ca ati fost dvs de acord nu presupune obligatoriu ca solutia o sa fie in acest sens, judecătorul verifică legalitatea şi temeinicia soluţiei de renunţare la urmărirea penală pe baza lucrărilor şi a materialului din dosarul de urmărire penală şi a înscrisurilor noi prezentate.
Daca nu v-ati exercitat apararea in mod efectiv, asta este rezultatul, multi trateaza cu superficialitate astfel de solutii si nu isi angajeaza aparator pentru o aparare eficenta.

Oricum foarte ciudat.. Judecatorul m a intrebat daca sunt de acord cu renuntarea la urmarirea penala, am zis ca da.. Am intrebat un avocat (care fusese in sala) daca e favorabil si mi-a confirmat si dumnealui. Si surpriza...

Vad cu ati inteles, este eroare doar in ceea ce priveste infractiunea retinuta, nu si in ceea ce priveste solutia.

Pai eu am fost cercetat pentru altceva si anume conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe , am menționat anterior. Nu am săvârșit infracțiunea de conducere fara permis. Va mulțumesc pentru timpul dumneavoastră!

În cazul infracțiunii reținute este eroare materiala dacă dvs ati fost cercetat pentru altceva. În schimb, acum am citit soluția( nu cred ca era postat când v-am răspuns eu), cauza se restituie procurorului și probabil o sa fiți trimis în judecata.
Angajati-va avocat specializați în astfel de cauze și stabiliți împreună strategia apărării.

Pentru ce sa ajung dupa gratii?
Eu nu am săvârșit niciodată infracțiunea de conducere fara perims.

Mie nu imi pare eroare materiala pe respingere.
Pe restul nu contează.
Nu aveți nici cale de atac.

Era bine sa fi avut avocat la instanta.
Eu mereu sunt foarte atent și la cazurile banale și privesc cu atenție judecătorul ca sa îmi dau seama ce are în cap.

Aveti sanse la o pedeapsa cu suspendare.
Incercati sa nu va jucați și sa ratați și aceasta ocazie ca echipa României la fotbal.

Daca mai ratați și suspendarea ajungeți după gratii desi cu avocat angajat rezolvati tot încă de la procesul acesta cu renunțarea...

Aveti dreptate!
Va mulțumesc

Nu stiu ce ati gasit dvs, dar solutia v-am indicat-o, pierdeti timpul cu alte cercetari.
ART. 278
Îndreptarea erorilor materiale
(1) Erorile materiale evidente din cuprinsul unui act procedural se îndreaptă de însuşi organul de urmărire penală, de judecătorul de drepturi şi libertăţi sau de cameră preliminară ori de instanţa care a întocmit actul, la cererea celui interesat ori din oficiu.
(2) În vederea îndreptării erorii, părţile pot fi chemate spre a da lămuriri.
(3) Despre îndreptarea efectuată organul judiciar întocmeşte, după caz, un proces-verbal sau o încheiere, făcându-se menţiune şi la sfârşitul actului corectat.