avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Activitate Brighi53

Activitate Brighi53

Am putea sa facem un partaj amiabil la notar înainte de divorț, prin care sa se stipuleze ca soția îmi cedează partea ei de la casa de la țară, iar eu in urma vânzării apartamentului ii cedez partea mea de bani? Apartamentul este cu credit ipotecar. Precizez ca ea este in biroul de credite cu datorii neachitate. Avem nevoie de acordul băncii pentru un astfel de partaj?
Pentru ca cineva mi a spus ca ar fi bine sa trec proprietatea pe numele mamei mele ca sa nu poată fi atacată pe viitor, căci de fapt mama ne a făcut act de vânzare cumpărare noua și așa am devenit amândoi proprietari, fara măcar a lăsa o pe mama nici viageră
Și încă ceva, va rog!
Daca ea nu e in țară se pot semna actele cu tatăl ei daca are procură de la ea?
Revin cu o întrebare: in momentul partajului, când îmi lasă ea casa iar eu apartamentul, se poate face act de vânzare cumpărare cu mama mea, sau va fi o problema având copilul?
Credeți ca trebuie să mă duc cu un avocat la notar când vom face partajul, astfel încât să nu fiu păcălit in vreun fel?
Aveți idee cum sa procedez la notar când vom face partajul amiabil astfel încât să nu fiu păcălit de ea? In sensul ca după ce mergem cu cumpărătorul apartamentului și după ce ii las tot ce rămâne de la el sa nu mai vrea sa îmi semneze ca îmi rămâne casa. Știți cumva cum se procedează acolo?
Nu știu, nu vrea sa îmi spună. Ce pot sa fac eu, copilul e la ea?
Acum a venit un plic de la banca cum ca are de plătit 30000 de lei pe numele ei. Credeți ca va trebui sa plătesc și eu această datorie?
Păi ea a plecat cu copilul la părinții ei în alt oraș și nu mai vrea sa dea jumătate la rate. In aceste condiții eu ce pot face ca nu îmi permit să plăteasc de unul singur ratele?
Și în condițiile acestea cine va plăti creditul, numai eu?