avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1356 soluții astăzi
Forum Activitate denisa,2010

Activitate denisa,2010

Buna seara. Am un copil încadrat în grad handicap accentuat, grad 2, ce a fost internat la Techirghiol. După ce i-am făcut internarea cu un însoțitor medicul de acolo îmi spune că nu poate beneficia de însoțitor pt că nu este tutore legal sau daca plătește sa stea cu acesta. Din câte știu legea 448 ./2006 definește însoțitorul că fiind orice persoană care însoțește minorul cu handicap. Ce lege spune că trebuie să fie tutore?
din cate am citit, pe penal in majoritatea cazurilor este posibil ca si carutasul sa primeasca o amenda penala(avand in vedere faptul ca el intretine cei 4 copii) iar conducatorul auto sa primeasca cu suspendare. Pe parte civila, fiind 10 persoane constituite ca parte civila( carutasul cu cei 4 copii, respectiv fratii femei) este posibil ca asigurarea sa se indrepte catre carutas?
Buna ziua. Am o cunostiinta ce a fost implicata intr-un accident de masina (caruta cu masina) din care a rezultat decesul sotiei lei, el conducand caruta. In urma expertizei a rezultat ca soferul auto , incepator, conducea cu viteza de peste 60km in localitate pe carosabil umed, iar caruta nu ar fi fost semnalizata, deci cele 2 persoane, conducatorul auto si carutasul ar fi inculpati. La prima discutie de la tribunal carutasul a fost anuntat ca este posibil ca asigurarea sa se intoarca impotriva lui. In urma decesului au rezultat 3 minori orfani, familia crescand impreuna 4 copii (2 ai femeii din prima casatorie, 1 al carutasului si unul crescut comun) , copii din prima casatorie ai femeii aflandu-se in continuare de carutas, mentionez ca femeia si carutasul traiau in concubinaj.Vreau sa stiu care sunt posibilitatile.
Buna ziua. Un functionar public poate avansa, inainte de indeplinirea celor 3 ani de la ultima promovare, in gradul imediat superior functiei detinute?
de la asistent la superior
Bună ziua. Am un cont deschis la o asociație pentru terapia copilului. În urma discuției cu doamna psiholog ma anunțat ca nu mai poate face terapie cu copilul. Doresc sa știu dacă banii din cont pot fi folosiți pentru decontarea facturilor la o alta asociație sau îi pot folosi în decontarea facturilor medicale?
Problema este ca amenințările se fac fata in fata,nu prin mesaje sau cu martori.
Buna ziua. Doresc sa stiu cum se poate demonstra un caz de violenta verbala si amenintari cu moartea intr-o familie, mai ales ca nu poate face inregistrari? Care ar fi procedura si ce se poate intampla daca mama si copilul parasesc domiciliul conjuga. Mama mai detine si un certificat medicolegal din anul 2019 . Multumesc frumos