avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate ioni69

Activitate ioni69

Nu imi este greu sa va inteleg. Am mai participat la un proces unde m-am reprezentat singur. Parerea mea despre justitia romaneasca este foarte proasta (si aici includ si politistii si procurorii). Pe scurt.
Am fost amendati de Politia Locala ca un cetatean a trecut prin dreptul cladirii noastre si i-a picat tigla in cap. La proces am aratat cu poze ca pe acoperisul nostru nu este tigla, sunt placi de ardezie gri. subtiri, complect diferite ca structura si aspect fata de o tigla. I-am invitat sa vina la fata locului daca nu au incredere in poze. Pe cladirea de alaturi (lipita de a noastra) este tigla, si cladirea apartine primariei care detine Politia Locala. Credeti ca a contat? In orice tara din lume procesul s-ar fi incheiat la prezentarea acestor dovezi, dar nu in Romania.
Procesul in speta, nu l-am pornit eu. Este un proces penal, l-a pornit statul. S-au mai bine zis incearca de 3 ani. Eu sunt partea vatamata.
Cu toata stima si respectul cuvenit, desi imi permit, nu sunt de acord sa platesc 1000-1500 de lei pentru 2-3 pagini in care explic cum politia si procuratura isi bate de joc de un proces, cu 450 000 de potentiale parti vatamate. Pentru ca acolo de unde s-a realizat furtul de scrisori, se livreaza scrisorile in tot orasul de catre aceeasi oameni, sau colegii lor.
Depun putin efort si imi incerc sansele direct. Stima!
Buna ziua,
Sa zicem ca formulez eu contestatia. Cum procedez? Pur si simplu o depun la registratura? Cui o adresez? Dosarul penal este la Judecatoria Timisoara. Multumesc,
Buna ziua si multumesc pentru sfat. Aceasta contestatie se formuleaza de un avocat, nu-i asa? Cum procedez ma duc la un avocat si ii prezint situatia, numarul de dosare? Avocatul cere acces la dosare si apoi formuleaza contestatia? Cat ar putea costa aproximativ o astfel de procedura?
Am deschis acum 3 ani doua dosare penale pentru furt/violare corespondenta. De atunci politia si procuratura nu au facut nimic. Am cerut sa vad dosarele si erau doar niste hartii intre politie si conducerea postei. Politia refuza sa faca investigatii, perchezitii. Este vorba de niste semnaturi care cei de la Posta le tin in niste caiete (daca or mai exista) si i-am intrebat pe cei de la Politie daca au facut prechezitie si daca au ridicat caietele respective, nimic. Am facut reclamatii la IGP, la prim procuror in audienta, nimic. Nu s=a luat nici o declaratie de la postasii hoti. Mi-au luat declaratie numai mie cand s-au deschis dosarele.
Se mai poate face ceva? Se poate deschide proces la CEDO? Sau ce altceva?
Mi s-a spus sa cer schimbarea procurorului si/sau a politistului. Parca asta ar schimba ceva, ca doar toti sunt la fel.
Răspuns la discuția Violare corespondenta
Eu sa dovedesc? Ma transform in politist si detectiv? Cum sa se piarda daca se semneaza la fiecare miscare? Nu vorbim de o scrisoare simpla, ci de una recomandata. De ce nu vor sa arate cine a semnat pentru scrisoare? Daca nici recomandatele nu sunt sigure, atunci ce ne mai ramane? Vorbiti de parca ar fi avut loc un eveniment neprevazut, incendiu, prabusire avion, rasturnare tren de corespondenta.
As dori ceva sfaturi juridice legat de urmatoarea intamplare. Am cumparat ceva si mi-a fost trimisa o recomandata inainte de Craciun din Olanda. In data de 6 ianuarie cand m-am intors din concediu am fost la oficiul postal local si pe baza numarului recomandatei mi s-a spus ca in sistem apare distribuita de postas pe 30 decembrie 2019, desi eu nu o aveam si pe 30 dec nu eram acasa. . A doua zi am mers la sediul ODPC (Oficiul de Distributie Central) - biroul postasilor, sa-l intreb pe postas unde este recomandata. Nu a putut sa spuna exact, initial ca a livrat-o si atunci l-am intrebat cine a semnat, apoi ca o cauta si apoi tot repeta "Suport consecintele!".
Am depus reclamatie la posta dar trebuie sa astept 30 de zile (oare o gasesc?). Am fost in audienta la dirigintele postei care i-a luat apărarea postasului (apropo postasul este un tip in varsta care lucreaza de ani buni acolo, deci sunt sanse mari sa faca asta mai demult) Pe scurt, mi s-a transmis oficial sa astept 30 zile pt raspuns si neoficial mi s-a spus ca postasul nu mai stie ce a facut cu scrisoarea, si ca nu pot sa-l scoata de la livrare pentru ca nu au suficient personal. Vreau sa fac plangere la politie dupa ce primesc răspunsul postei. Dar ce altceva s-ar mai putea face? Ah si mai țineți cont de faptul ca eu de ani de zile nu pot primi scrisori simple, mai ales daca sunt din străinătate si mai "groase", Dispar. De aceea, am renuntat la scrisori simple, si deși este o cheltuiala in plus ii rog pe corespondenții mei sa trimită numai scrisori recomandate.
Detin in propritate un teren, care prin natura asezarii lui are un singur vecin. Cu acest vecin detin in comun o latura a terenului meu (aprox. 130 m lungime). Am construit un gard pe restul celorlalte laturi si l-am rugat pe vecin sa-si construiasca de la zero gardul pe o distanta de aprox 35 m si sa-l repare pe restul distantei (cel existent fiind in stare foarte proasta). Vecinul, desi accepta, ca este gardul lui, imi replica de vreo 2 ani de zile ca nu are bani. Apoi, in dreptul acestei portiuni fara gard, are o casa mai veche la aprox 30 cm de limita de proprietate, si acum cateva luni a construit de la casa in prelungire un gard de beton in interiorul proprietatii sale care a costat conform spuselor lui aprox 5000 lei (in orice caz o suma mare de bani) si care este paralel pe o portiune cu limita de proprietate. Dar tot acest gard nou este complect in interiorul proprietatii sale, si pe limita de proprietate tot nu este gard. Acum iarasi imi repeta ca nu are bani. Imi intra de la el cainii lui (3) care distrug plante, defecheaza in interiorul proprietaii mele, incearca si stramba gardul de plasa de sarma construit de mine pt a iesi in strada, etc. Exista vreo modalitate prin care pot sa-l oblig, eventual prin proces, sa-si construiasca gard? Se pare ca ar exista o reglementare ca daca nu este PUG/PUD in zona atunci in lipsa acordului vecinului se poate construi la minim 60 cm distanta de limita de proprietate. Este adevarat? Pot ataca in justitie gardul nou construit care este cam la 30 cm construit de limita de proprietate s icare sincer nu stiu la ce serveste? Multumesc.
As vrea sa va consult legat de o situatie existenta in asociatia noastra de proprietari. Suntem legal constituiti, suntem in jur de 13 apartamente intr-o cladire istorica. Presedintele asociatiei nu locuieste la adresa. Administrator este o firma de administrare imobile, al carui reprezentant vine o data pe luna. Deci nu exosta nici o implicare din partea nimanui. Sincer pare ca un imobil parasit.
Sutn doua problema mari:
1. Una de administrare, unele cheltuieli se calculeaza pe persoana, si sunt cel putin 4-5 apartamente unde numarul de persoane declarat este mai mic. Inclusiv in apartamentele detinute de presedinta de asociatie. Cand am incercat sa discut acest aspect, administratorul a parut cooperant la inceput, dar acum nu mai raspunde la telefon. In final mi-a spus sa-i dau in scris ca si noi suntem o persoana in loc de trei, cat suntem in realitate. Ce se poate face?
2. Un vecin de langa mine practic traieste pe casa scarilor. Este o camera care are o usa catre casa scarilor, practic la 1 metru de intrarea mea, care este lasata deschisa toata ziua si uneori si noapte. Acolo gateste, iese in lenjerie intima a intre prin casa scarii in restul apartamentului (sunt doua intrari), desi exista o usa de legatura cu restul apartamentului in interiorul acelei camere. Zgomot prea mare nu face, e drept, dar este si zgomot. In plus, aspectul social negativ pt toti cei care viziteaza apartamentul meu. In cazul asta iarasi ce optiuni am? Am incercat sa gasesc ceva in lege legat de comportament anti-social dar totul este legat de vecini zgomotosi, muzica data tare, etc care nu prea se incadreaza in acest caz.
De ce in conditiile de mai sus, cu asa coproprietari indaratnici, infiintarea unei asociatii de proprietari ar rezolva problema?
Buna ziua,
As dori foarte mult niste sfaturi de cum as putea aborda o problema juridica in care cumva sunt prins la mijloc. Deci, locuiesc intr-un imobil istoric ca si coproprietar. In total exista 13 apartamente in imobil si probabil 8 coproprietari. Cel mai mare proprietar este Primaria Timisoara avand in jur de 35-40% din imobil fie direct fie prin intermediul unor societati ale consiliului local. Starea imobilului este destul de jalnica. Nu exista asociatie de proprietari, numai asociatie de locatari. In ultimii 10 ani incercat sa conving locatarii sa strangem bani si gradual sa renovam imobilul dar fara rezultat.
Acum am fost avertizat de politia locala, ca nefiind asociatie de proprietari, fiecare proprietar va fi amendat cu 8000 Lei pt ca nu este renovata cladirea. Eu am zis ca doresc sa particip la renovare cu partea care mi se cuvine dar ce pot sa fac daca colocatarii nu doresc. Nu participa la sedinte, nu doresc sa plateasca nici mici reparatii, de multe ori le-am suportat eu desi era vorba de parti comune. In plus nu pastreaza nici ceea ce se repara. Am castigat anul trecut un concurs prin care poarta impunatoare a imobilului a fost complect renovata, si dupa 8 Luni a inceput deja sa se deterioreze, are urme cauciucuri de bicicleta, si vopseaua este decojita in multe parti din cauza neglijentei celor care folosesc poarta.
Renovare partiala nu se accepta pe buna dreptate. Se pare ca nu am iesire, si trebuie sa ma resemnez si sa platesc amenda, ceea ce iarasi nu mi se pare corect.
Este vorba de legea 422/2001.
V-as ffi recunoscator daca mi-ati sugera niste cai de atac, cum as putea contracara aceasta nedreptate. Multumesc.