avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Activitate norbert.g

Activitate norbert.g

Răspuns la discuția Subiect: SRL si rezidenta fiscala
Exact, SRL-ul intenționez sa îl înființez în România.
(Ma așteptam să fie de la sine înțeles ca ma refer la România, dar citind încă odată, vad de unde vine confuzia.)
Mai mult doream sa știu dacă este posibil sa fac ceva de genul acesta. În sensul în care sa nu afecteze in vreun fel modul în care plătesc taxele pe venit momentan.
Dar gândindu-mă încă odată, profitul făcut de către companie și salariul meu nu au prea multe în comun,doar faptul ca eu am înființat compania și cam atât(=compania nu o sa aibă niciun angajat) . Deoarece profitul companiei va rămâne tot în cadrul companiei.
Subiect: SRL si rezidenta fiscala

Salut,

Treaba sta in felul urmator:
Profesia mea este de programator si in timpul meu liber mai creez cate una alta in domeniu. De aceea ma gandesc sa infiintez o microintreprindere prin intermediul careia sa ofer la vanzare software-ul creat de catre mine. Pana aici cred ca totul este clar.

Daaar in momentul de fata (probabil ca si in urmatorii ani) eu nu locuiesc in Romania ci in Germania. In tara asta imi primesc salariul, platesc taxele, asigurare de sanatate, etc..pe scrut sunt rezident fiscal in Germania. (daca nu ma insel, asta e termenul corect).

Pe de alta parte, eu ma astept ca potentialul SRL sa nu faca mult profit la inceput. Iar de aceea, pana cand SRL-ul nu este profitabil incat sa-mi sustina stilul de viata eu nu am nicio intentie de a "scoate" vreun ban din aceasta afacere, iar tot profitul va ramane in cadrul companiei.

Este posibil sa fac asa ceva?

Multumesc mult!
Norbert