avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate Gheorghecristian663

Activitate Gheorghecristian663


Va multumesc pentru raspunsuri!
Am inteles bine ca nici bunica si nici sora mea nu pot ataca acea donatie? Si cand bunica nu v-a mai fi ce ar mai putea ataca, in conditiile in care eu am sa o ajut cat mi se va permite de sora mea pentru ca dupa cum am specificat mai sus , sora mea nu vrea sa ma duc in acel imobil ( mi-au fost adresate si amenintari)

raluk0207 a scris:

Faptul ca sora dvs a întreținut-o pe bunica, nu ii da dreptul la mai mult decât ii acorda legea.
Nu exista niciun act, în baza căruia sora sa își fi asumat aceasta obligație.
Dacă a îngrijit-o pe bunica, din proprie inițiativa.. ..Pogdaproste și sa fie primit!
Cel mult are un drept de creanță, dacă reușește sa dovedească valoarea întreținerii prestate.
Dar temei pentru atacarea donației nu exista.
Dezbateti succesiunea după tatăl dvs.


Nu este de acord sa dezbatem succesiunea pe cale notariala. Vrea sa ma dea in judecata ca ea impreuna cu tatal a intretinut-o + ca a locuit acolo o perioada si vrea tot imobilul. Acum ca a decedat tatal nostru , eu sunt de acord sa impartim sarcina ingrijirii bunicii noastre , chiar daca in contract nu este trecuta nici o sarcina de intretinere, dar ea spune ca nu am ce sa mai caut in acel imobil( acolo locuind doar bunica care tine cu ea)Pana la urma si ea a avut un avantaj locuind in acel imobil pentru ca nu a mai platit chirie. Eu sunt perfect de acord sa impart cheltuielile pentru intretinerea si micile imbunatatiri facute in apartament.
Buna ziua. Ma numesc Gheorghe Cristian si as vrea sa va adresez urmatoarea problema: Tatal meu a primit un apartament de la mama lui, printr-un contract de donatie cu uzufruct viager, urmand ca dansa sa locuiasca in acel imobil pana la decesul sau. In acest contract donatarul isi da acordul sa preia debitele de la intretinere si cele de la energia electrica. Dupa cativa ani de la incheierea acestui contract , tatal meu ( donatarul) a murit dar mama lui traieste ( donatorul) . In timp ce era in viata tatal meu s-a ocupat cu cele necesare mamei sale si o perioada au locuit acolo si sora mea cu sotul ei si cei 2 copilasi, dar de 2 ani locuieste singura(bunica) Sotia lui este in viata si noi cei doi copii. Surorii mele nu ii convine faptul ca avem dreptul la acel apartament si eu si mama. Se mai poate ataca acel contract de donatie, pe motiv ca sora mea cu sotul ei au ingrijit-o pe bunica ? Ar vrea sa desfaca acel contract de donatie si sa ii revina bunicii noastre inapoi donatia facuta inainte de decesul tatalui , urmand ca dupa aceea sa ii faca surorii mele act pe el. Imi puteti spune, va rog ce probleme se pot impune in aceasta situatie? Ar mai putea fi atacata aceasta donatie in vreun fel, sau in baza faptului ca ea sustine ca are martori ca a avut grija de bunica cat timp a locuit acolo si ca tatal nostru i l-ar fi promis lui acest imobil? Toate astea in conditiile in care donatarul a decedat.