avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate Misu1980

Activitate Misu1980

Pe martori ma pot baza doar daca sunt citati si sa li se spuna clar ce risca daca mint sau daca nu spun ceea ce stiu. Firma va face totul sa acopere murdaria, risca minim 30.000 lei amenda (cunosc legea) si nu vad pe nimeni care sa isi puna in pericol slujba de dragul meu. Nu mai suntem de mult o natie cu onoare, doar indivizi cu interese. Vor colabora cu anchetatorii doar daca au de ales intre ciocan si nicovala.
Cu ceva timp in urma (cu putin inainte de pandemie) am avut o dovada scrisa si am distrus-o, ca prostul. Totusi, ii stiu pe toti care au fost martori si intrebarea mea este daca ii pot cita in fata celor de la Inspectia Muncii? Biletul acela nu mai exista, dar martorii care l-au vazut si cine l-a scris inca sunt in firma. Problema e ca le e cald si bine langa autor, sunt oamenii lui, mai pe scurt.
Buna ziua,
Exista vreo institutie a statului care poate lua masuri impotriva celor care isi jignesc colegii? Sunt intr-o astfel de situatie, cronica as spune, pentru ca firma, desi este la curent cu astfel de practici, nu se implica si se rezuma la a-i cataloga "atat ii duce capul". Corect, atat ii duce, dar mi-e din ce in ce mai greu sa suport apelative de genul "nebun si handicapat", sa imi fie terfelita imaginea si chiar sa suport atacuri la familia mea. Recunosc ca si eu am gresit, caci am vrut de mai multe ori sa plec dar m-am vandut pe bani (nu pleca si iti dam atat in plus la salariu). De multe ori am raspuns, in defensiva, cu aceeasi moneda, dar faptul ca firma nu i-a masuri ii face mai agresivi pe zi ce trece iar pe mine din ce in ce mai retras, pesimist si, mai grav, am inceput sa duc acasa aceste mizerii, adica nu ma pot debarasa de ele nici in linistea familiei. Inainte le lasam in firma si acasa imi vedeam de ale mele, acum nu. Mentionez ca in "meniul" acestor indivizi nu sunt numai eu, iar firma ar putea afla usor cine sunt capii rautatilor doar discutand, individual, cu toti oamenii. Problema e ca golul lasat de ei, daca sunt sanctionati dupa .... merite, ar fi greu de acoperit cu noi veniti pentru ca ni s-a dus vestea in bransa si vin doar oameni care nu rezista nici macar doua zile sau au problemele cu alcoolul si disciplina, plus ca nu se pot baza pe ei pe termen lung. Le-ar fi mult mai usor sa acopere doar postul meu decat 3-4 posturi daca ar aplica legea.
Acum merg pe "ori la bal, ori la spital". Daca e spital, macar sa fac maximum damage in speranta ca vor invata ceva din experienta si nu vor fi atat de toleranti cu astfel de practici pe viitor. Pentru bal am o mica speranta pentru ca nu o sa mai apelez la primul sef ierarhic si voi cere o audienta la manager, dar mi-e greu sa cred ca nu e in tema cu fenomenul.