avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanac93

Activitate Ioanac93

Da

latka a scris:

Si ati chemat un instalator sa verifice cauzele posibilile ale problemei dvs., fara sa controleze partea de conducta , parte comuna, din dreptul vecinului ? Sa va desfaca/inlocuiasca robinetul de izolare (din locuinta) pe care il aveti pe acea coloana ?

Am facut asta deja. Subt singura din bloc cu aceasta problema

Adam Grecu a scris:

Verificati si la ceilalti vecini de la etajul 4, daca au presiune normala la apa rece (adica verificati alte trei coloane verticale). Oricum, cele scrise mai sus de catre @Danielcc sunt corecte.
Succes!

De la el, nu este un secret. In plus, fix din ziua in care a schimbat teava, am ramas eu fara presiune. Deci nu vad ce altceva ar putea fi.

latka a scris:



Ioanac93 a scris:

Asta ma gandeam si eu. Ca acolo unde a facut legatura spre mine este obturata partial teava. Multumesc mult pentru raspuns!

Eu nu ma gindeam neaparat la asa ceva, cum sa se obtureze teava ? Asa ar trebui sa faceti si dvs.. A cerceta doar acea imbinare de conducte unde ziceti ca s-a produs obturarea presupune niste costuri, pe care le veti suporta, daca se dovedeste ca nu e de acolo: :

Articolul 31 citat anterior spune si ca:
"(4) În cazul în care prejudiciul este cauzat de către executantul lucrărilor de intervenție, persoană fizică/juridică, despăgubirea va fi recuperată de la acesta, în condițiile legii."

Deci veti fi buna de plata, inclusiv cu toate reparatiile la perete,(daca e cazul si nu exista usite de acces) daca nu se dovedeste ca problema e la acea portiune de teava pe care sustineti ca a schimbat-o vecinul. De unde stiti atit de exact ce lucrari a executat ?

Pretinde ca a verificat acel robinet, iar toti de sub mine, inclusiv el au presiune foarte buna. Asta ma gandeam si eu. Ca acolo unde a facut legatura spre mine este obturata partial teava. Multumesc mult pentru raspuns!

latka a scris:

Ioanac93 a scris:

A schimbat si teava principala. Doar ca doar pe segmentul apartamentului sau. A oprot apa in tot blocul timp de 2 zile consecutive. Nu e nicio coincidenta. Nu mai am presiune din prima zi cand a oprit apa.

Nu aveti prea multe variante:
1. Sa cereti in scris asociatiei sa investigheze si sa rezolve problema, cu personal tehnic autorizat (instalator, firma de instalatii). Asociatia are drept legal conform urmatoarelor articole din legea 196/2018 :
Articolul 31
(1)Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociatiei de proprietari, proprietarul este obligat sa permita accesul presedintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului si al unei persoane calificate in realizarea lucrarilor de constructii/reparatii, dupa caz, in proprietatea sa individuala, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuala. Fac exceptie cazurile de urgenta cand termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2)In cazul in care proprietarul nu permite accesul in proprietatea sa, in conformitate cu prevederile alin. (1), acesta raspunde civil si penal, dupa caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectati, in conditiile legii.
Articolul 34
(1)Utilizarea proprietatii individuale este stabilita de proprietar in conformitate cu destinatia acesteia.
(2)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de constructii de catre autoritatea administratiei publice competente, fara a pune in pericol integritatea structurala a condominiului, rezistenta mecanica, stabilitatea si siguranta cladirii sau a altor proprietati individuale, precum si buna functionare a instalatiilor aferente acestora.

[ link extern ]
2. Sa va angajati avocat si sa-l dati in judecata pe vecin in baza acelorasi articole de lege, urmind sa recuperati de la el contravaloarea tuturor lucrarilor de refacere a instalatiei, precum si cheltuielile de judecata.

Totusi, prima interventie/verificare tehnica eu as efectua-o la acel robinet care face izolarea coloanei comune de alimentare cu apa. Mi-e greu sa cred ca vecinul a inlocuit bucata de coloana comuna din dreptul sau cu o alta, noua, dar de diametru mult mai mic, astfel incit sa scada presiunea catre dvs. la modul pe care il descrieti. Doar asa s-ar justifica tehnic scaderea drastica a presiunii la dvs. Sau, ar mai fi o ipoteza, ca in urma lucrarilor sa se fi infundat partial ventilul de izolare de la intrare la dvs. in locuinta.



Ada, am s himbat doar segmentul de la apartamentul lui din coloan principala de apa.

ynocentta a scris:

Pentru analiza si eventual raspns ;a obiect sunt necesare date relevante
Vecinul a intervenit asupra instalatiei verticale parte comuna ?
Daca s-a intervenit asupra partii comune ,asociatia de proprietari are obligatia sa dispuna verificari pentru asigurarea starii tehnice a partii comune de instalatii din condominiu
Trebuie responsabil verificat unde anume a intervenit vecinul ,conditionat de concluziile veriifcarilor aveti dreptul sa il notificati oficial sa dispuna remedierea deficientelor-sau,daca amiabil nu solutionati il actionati in instanta

A schimbat si teava principala. Doar ca doar pe segmentul apartamentului sau. A oprot apa in tot blocul timp de 2 zile consecutive. Nu e nicio coincidenta. Nu mai am presiune din prima zi cand a oprit apa.

latka a scris:

Ce țeava a schimbat vecinul? Coloana comuna de apa din care se alimentează toate cele 5 nivele? Nu cred, probabil e vorba de instalația de apă din propria locuință. Nu ar avea cum sa vă afecteze. Poate e doar o simpla coincidență, sau poate e o defecțiune pe partea de alimentare comună, un robinet pe coloana comuna care, la manevrare, a rămas într-o poziție care a micșorat secțiunea de trecere și implicit a produs o micșorare a presiunii. Schimbați acel robinet, care e parte comună.

Buna ziua. Stau la etajul 4 intr-un bloc cu 4 etaje, deci la ultimul. Vecinul de sub mine a facut renovari si a schimbat teava de apa, de atunci eu ramanand fara presiune la apa. Jetul este nici jumatate din cat era. Pentru ca a tot facut reparatii, iar eu am fost si plecata, a trecut in jur de o luna si jumatate pana sa fac plangere la administrator si sa vorbesc si cu el despre problema. El pretinde ca nu e vina lui pentru ca nu i-am spus pana acum si efectiv nu mai raspunde. Vreau sa stiu ce e de facut in situatia asta, problema este foarte mare. Din cauza asta nu mai porneste centrala uneori si ma spal cu apa rece. Ce sa mai vorbim de umplut cada, ca ar dura 2 secole si se raceste apa pana se umple. I-am aratat si filmulete cu robinetul inainte si dupa. Efectiv nu il intereseaza.