avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1780 soluții astăzi
Forum Activitate Yarina1003

Activitate Yarina1003

unde ar trebui deschis proces de schimbare domiciliu minor in conditiile in care ambii parinti sunt in uk?
M am gândit la aceasta soluție doar ca, după cât am tras pentru recunoașterea unei sentințe din UK în România care a durat 2 ani sincer îmi este frica sa nu cumva sa vin și sa dureze foarte mult aceasta suplinire și sa pun copilul în situația de a lipsi de la scoala.. se pare ca în România mori cu dreptatea în mana . Si în legile din România nicăieri nu am vazut cum este pedepsit părintele care nu respecta drepturile copilului.

raluk0207 a scris:

Nimic nu se poate face.
Și nici nu contează.
Ca sa ieșiți din UK nu aveți nevoie de acordul tatălui.
Iar la ieșirea din România puteți obține suplinire acordului, pe cale judecătorească.

in cazul in care in justitia din UK nu exista aceasta procedura, respectiv sa suplineasca acordul tatalui pentru dreptul la calatorie ce se poate face? Sunt in aceasta situatie si deja cred ca nu o sa mai rezolv vreodata aceasta problema
Bună ziua. Am o hotărâre judecătorească din Anglia pentru a putea sa I fac acte copilului deoarece tatăl refuza sa se prezinte la ambasada sau sa facă o procura în acest sens cu toate ca locuiește și el în Anglia. Qm fost îndrumați de ambasada României sa vin în tara pentru recunoaștere. Procesul a durat aprox. 2 ani pentru ca judecătoarea în permanenta a solicitat sa se prezinte tatăl
S au trimis citații la adresa pe care nu a vrut sa le ridice, am făcut eu dovada ca adresa este corecta deoarece are firme deschise pe aceasta adresa, copilul recunoaște casa în care a fost în timpul in care mai ținea legătură cu ea și intr un final pe 6 decembrie se accepta cererea . Din decembrie și pana acum nu am putut întra în posesia hotărârii deoarece se pare ca o luam de la capăt. Judecătoarea nu eliberează hotărârea pana în momentul în care el primește hotărârea, fapt care se pare ca nu se va întâmpla pentru ca nu vrea sa o ridice. În condițiile date ce as putea face deoarece copilul sta de aprox 3 ani fără acte în Anglia, efectiv este sechestrat aici. Mai are puțin pana trebuie sa dea examene și ia nu are acte.