avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate MArian1911

Activitate MArian1911

Răspuns la discuția Condamnare cu executare
Cat iti mai adauga la pedeapsa daca fugi din tara inaintea condamnarii ?
Cat se poate anula procescul acesta de contopire ? Si dupa decizie in cat timp trebuie sa se prezinte ss execute pedeapsa ?
Si din aceasta pedeapsa cat execut ? Dupa cat timp pot iesi daca o sa ies la munca si in ce regim ma poate baga ? Spuneti mi mai in termenii mei pe inteles va rog
Nu exista nicio sansa de a nu se adauga sporulnsau la curtea suprema facut apel ceva?
Deci sa va explic , sotul meu are niste probleme acum 4 ani a condus fara permis si tocmai anul trecut a primit pedeapsa 1 an si 3 luni plus 4 luni spor in total 1 an si 7 luni cu suspendare decizie definitiva . Anul trecut prin martie din cauza unui prieten de al lui a fost implicat intr un dosar pentru trafic de droguri pedeapsa a fost de 2 ani si 9 luni definitiva . Intai a primit decizia de lz permis si dupa aceea la 1 luna si ceva cea de la droguri . Acum 2 saptamani cazurile sau intalnit la serviciul de probatiune . Cei de acolo sau sesizzt si au facut cerere la tribunal pentru contopirea pedepselor . Ce se poate face in cazul asta sa nu execute pedeapsa ? Noi avem un baiat de 5 ani si un baiat de 1 saptamana . Sunt distrusa el e singurul intretinator de familie ... i se spusese la dosarul cu droguri ca daca face denunt sj recunoaste fapta ajunge la 1 an si 8 luni si nu a fost asa si ceilalti cu avocati din oficiu si fara denunt a primit aceeasi pedeapsa ... ce putem face ? Va rog ajutati ma daca mai exista vreo sansa am platit mii de euro avocati si acum nici nu ne mai baga in seama ... va rog din suflet ma rog pentru sanatatea dvs ajutati ma ca sunt disperata sa raman cu 2 copii unul abia nsscut e foarte greu sotul meu la fel e distrus psihic ... va rog spuneti mi daca exista vreo sansa va pot da numerele de dosare sa va uitati dvs pe ele . El acum pe 19 mai are instanta de renuntarea/ revocari suspendarii
Buna ziua , daca am primit revocarea sau anularea suspendării și în total e de 3 ani și 2 luni . Pot face ceva sa mi se de-a tot suspendare ? Ținând cont că am 2 copii și trebuie să am grijă de ei că nu are cine ?
Răspuns la discuția Se poate revoca suspendarea?
Și dacă

Lăzăruţiu Lucian a scris:

Nu este vorba de revocarea suspendarii, ci de anularea acesteia.

Codul penal:

Anularea suspendarii pentru infractiuni savarsite anterior

Art. 85. - Daca se descopera ca cel condamnat mai savarsise o infractiune inainte de pronuntarea hotararii prin care s-a dispus suspendarea sau pana la ramanerea definitiva a acesteia, pentru care i s-a aplicat pedeapsa inchisorii chiar dupa expirarea termenului de incercare, suspendarea conditionata a executarii pedepsei se anuleaza, aplicandu-se, dupa caz, dispozitiile privitoare la concursul de infractiuni sau recidiva.
Anularea suspendarii executarii pedepsei nu are loc, daca infractiunea care ar fi putut atrage anularea a fost descoperita dupa expirarea termenului de incercare.
In cazurile prevazute in alin. 1, daca pedeapsa rezultata in urma contopirii nu depaseste 2 ani, instanta poate aplica dispozitiile art. 81. In cazul cand se dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a pronuntat anterior suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Anularea suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere

Art. 86ind5. - Dispozitiile art. 85 alin. 1 si 2 se aplica in mod corespunzator si in cazul suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere.
In cazurile prevazute in art. 85 alin. 1, daca pedeapsa rezultata in urma contopirii nu depaseste 3 ani, instanta poate aplica dispozitiile art. 861. In cazul cand se dispune suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, termenul de incercare se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a pronuntat anterior suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

Buna ziua . Acum 5 ani am condus fara permis , acum 1an sa judecat si sa dat o condamnare definitivă de 1 an si 7 luni cu suspendare . Acum 11 luni am fost judecat in alt dosar cu droguri si condamnat la 2 ani si 9 luni cu suspendare . Țin sa mentionez ca , condamnarile au fost primite cam in acelasi timp adică deciziile fiind definitive. Pot scapa cu suspendare la ambele ? Țin sa mentionez ca nu avem o condamnare nici măcar dosarul băgat in instanta când sa întâmplat faptă din al doilea dosar. Am si 2 copii si sunt singurul intretinator de familie.