avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate davidbeck

Activitate davidbeck

Sunt într-o mare dilemă. Vreau să cumpăr un apartament de la o persoan în vârstă. Prețul este foarte bun. Dilema și îngrijorarea vine de la faptul că proprietarul este bolnav și este în conflict cu cei doi fii ai săi. Acesta nu ascunde deloc faptul că motivul pentru care vinde apartamentul este ca fii lui să nu aibe ce moștenii de la el. Din câte mi-a spus, vânzătorul este diagnosticat cu cancer (nu știu în ce stadiu). Am vorbit deja la notar și acesta este foarte dispus să facă actele de vânzare, mi-a spus că dacă bătrânul vine pe picioare să semneze acesta nu va cere nici un acte medical și nici nu se va specifica niciunde în contract ceva despre faptul că vânzătoruleste bolnav.

Cât de "solid" este un astfel de contract de vânzare? Persoane cu care m-am sfătuit m-au speriat că cei doi fii ai vânzătorul pot ataca și anula contractul după decesul bătrânului.

Vă rog frumos, explicați-mi un pic cum e cu aceste certificate medicale de la contractele cu persoane bolnave și cât de "solide" în fața legii sunt ele. După cum spuneam, notarul este foarte dispus să încheie contractul și nu cere certificat medical. Ce prevede legea mai exact?