avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate KR15T0

Activitate KR15T0

Răspuns la discuția Brazi taiati ilegal Delgaz Grid
Nu vreau sa intru in polemica cu dvs. Pe proprietatea mea am dreptul sa decid ce si cum imi pune in pericol viata. Brazii au fost acolo de peste 50 de ani si nu s-a intamplat nimic pana nu au inceput sa "toaleteze" aiurea lasand doar un smoc in varf la 2 dintre ei. Pe restul i-au taiat "preventiv". Se putea executa o operatie de toaletare atat cat sa nu puna in pericol cum spuneti linia eletrica. Desi aceasta (linia) se poate muta, brazii mai putin. Bradul spre deosbire de molid are radacini adanci si nu este asa usor de doborat nici chiar de furtuni puternice.
Răspuns la discuția Brazi taiati ilegal Delgaz Grid
Nu stiu de unde sunteti, dar in Bucovina sunt sute de copaci in apropierea liniilor electrice. Daca s-ar taia preventiv ar trebui doborati sute de copaci, dar asta nu se intampla. Cu atat mai mult nu cred ca poate cineva sa intre la dvs in curte, fara stirea dvs, fara sa va insiinteze in prealabil (nici macar dupa), sa doboare copaci si sa plece linistit. Posibil ca acest lucru sa se poate intampla in Romania, nu m-ar mira, de asta am intrebat aici eventuali specialisti in domeniu. Precizez ca as dori raspunsuri documentate. Multumesc.
La cabana mea din Bucovina am avut supriza neplacuta sa constat ca in 3 zile cat am fost plecat, mi-au fost taiati 6 brazi inalti de 20 de metri (aprox 40cm diametru), perfect sanatosi, aflati la 2 metri de linia de curent. Brazii se aflau pe terenul proprietate personala (intravilan) ingradit cu gard de lemn si cred ca au peste 50 de ani. Nu au fost toaletati, au fost taiati la ras. Nu am primit nici o informare sau sesizare in cele 3 zile cat am lipsit. Am doi stalpi de joasa tensiune pe proprietate, in interior, langa gard. Nu am cunostinta de nici o conventie incheiata pentru acesti stalpi, cabana are 30 de ani, eu am achizitionat-o anul trecut. Masa lemnoasa a fost luata de un vecin pe care l-am rugat sa o aduca inapoi pe teren. Am vorbit cu primarul care mi-a spus ca cel mai probabil au fost cei de la Delgaz Grid care au derogare nationala sa taie ce vor. Am facut plangere la politie si am dosar inregistrat. Va rog sa-mi spuneti daca am vreo sansa sa fac ceva pentru a compensa aceasta situatie. Multumesc.